Teknoloji

RIM önümüzdeki aylarda yedi yeni BlackBerry OS 7 yüklü cihaz çıkarmayı planlıyor

Research in Motion şu an için akıllı telefon savaşlarında kaybediyor gibi görünüyor, ancak şirket pes etme niyetinde değil. Şirketin eş icra kurulu başkanları Jim Balsillie ve Mike Lazaridis bu hafta düzenlenen yıllık hissedarlar buluşmasında yakın gelecekte BB OS 7 ile çalışan yedi adet yeni akıllı telefonun çıkacağını açıkladı.

Şirket ürünlerin çıkışında yaşanan gecikmeler nedeniyle finansal hedeflerini karşılamakta zorlanan şirket büyük miktarda akıllı telefon çıkarmanın kötü geçen birinci çeyreğin yaralarını sarmaya yardımcı olacağına ve RIM’de işleri yıl sonuna kadar raya oturacağına inanıyor. Aslında bu son haber, şirketin QNX tabanlı süper telefona odaklanmak amacıyla diğer projeleri iptal ettiğine dair haberlerle çelişiyor.

Yöneticiler çıkacak telefonlar hakkında ne ayrıntılı bilgi ne de kesin çıkış tarihini verdiler. Öte yandan, Bold Touch serisi telefonların bu yedi cihaz arasında sayılıp sayılmadığı konusunda da emin değiliz. Geçtiğimiz aylarda tanıtılan bu cihazların piyasaya çıkışının ertelendiğine dair haberler medyada yer almıştı. Lazaridis gecikmelerin, şirketin müşteri beklentilerini karşılama çabasından ileri geldiğine dikkat çekti ve RIM’in akıllı telefon yarışında öne çıkacağına inandığını dile getirdi.

İlgili – Guardian

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER