Teknoloji

Mozilla Firefox 5’i resmen yayınladı – Anket

Mozilla bir önceki versiyonu yayınladıktan sadece 2-3 ay sonra yepyeni Firefox 5 versiyonunu resmen yayınladı. Bir önceki sürümün çıkışıyla birlikte Mozilla, Google Chrome tarzı bir güncelleme modeline geçeceğini duyurmuştu. Böylelikle yeni özelliklerin büyük sürümü beklemesine gerek kalmayacak, yeni özellikler daha küçük paketler hâlinde, hazır oldukları anda yayınlanacak. Planlara göre her altı haftada bir yeni bir Firefox sürümü çıkacak.

Tarayıcının en son sürümü hem Android hem de masaüstü versiyonlar için binin üzerinde yeni özellik getiriyor. Firefox 5 ile grafik arayüzde pek değişiklik olmasa da, performans ve kararlılık açısında geliştirmeler, gizliliğe dair iyileştirmeler, CSS animasyon ve geliştirilmiş JavaScript desteği yeni sürümle birlikte kullanıcılara sunulanlar arasında yer alıyor.

Firefox 5 yeni HTTP optimizasyonları kullanarak içeriği hızlandırıyor ve öncekinden daha hızlı hâle getiriyor. “Do not track” adı verilen ve kullanıcıların web üzerindeki hareketlerinin izlenmesini engelleyen özellik Firefox 4 ile birlikte tanıtılmıştı. Bu yeni sürümle birlikte bu özellik arayüzde daha belirgin hâle getirildi. Yeni CSS animasyon desteği de “Flash benzeri” dinamik içeriklerin yüklenmesine izin veriyor.

Aşağıdaki bağlantıyı takip ederek yeni Firefox 5 sürümünü indirebilirsiniz. Eğer sisteminizde Firefox varsa, güncelleştirme işlemi otomatik olarak gerçekleştirilecektir.

İlgili – Firefox 5 indir

 


 

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER