Teknoloji

Microsoft’tan yeni nesil Windows’un “deneysel” kullanıcı arayüzünün ön gösterimi – Video

Microsoft geleceğin akıllı telefonlarında, tabletlerinde ve PC’lerinde karşımıza çıkacak yeni nesil kullanıcı arayüzünün ön gösterimi yaptı. Geleneksel pencere ve ikonların yerini bilgi balonlarının aldığı bu yeni arayüz hareketi izleyen donanım sayesinde kontrol edilebiliyor. Microsoft Araştırma ve Strateji Ofisi yöneticisi Craig Mundie, Kinect gibi elektronik cihazların ve Surface gibi çoklu dokunmatik yüzeylerin veriyle etkileşimini hazırlanan bir videoda gözler önüne serdi.

Bu gösterim Microsoft’un bu yılın ilerleyen zamanlarında yayınlayacağı Kinect yazılım geliştirme aracıyla ilgili duyuruların üzerine geldi. Aşağıda yer alan videoların ikincisinde Microsoft, Kinect ve Windows Phone’un birbiriyle kurabileceği potansiyel etkileşimleri gösteriyor.

Tüm arayüz çalışmaları “fütürist sunumlar” olarak tanımlanıyor ve bunların deneysel nitelik taşıdığının altı çiziliyor. Microsoft Windows 8 için çok iddialı beklentilerin oluşmasını engellemek için dikkatli davranıyor. Şirketin mevcut masaüstü işletim sistemi tabletlerde kullanılacak şekilde parmak dostu olmaktan uzak. Üstelik Windows, Windows Phone ve Xbox arasındaki bağ da nispeten gelişmemiş sayılabilir. Eğer Microsoft ön gördüğü bu yenilikleri hayata geçirmeyi başarabilirse mevcut durumu değiştirebilir.

Video: Microsoft’un kullanıcı arayüzü araştırmaları

Video: Windows Phone ve Kinect entegrasyonu

İlgili – Slashdot

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER