Teknoloji

Microsoft sahte Windows Mağaza uygulamalarının peşinde

toshiba-satellite-p50-inceleme-00022

Microsoft’un Windows ve Windows Phone uygulama mağazaları yıllar boyunca sahte ve dolandırıcılık amaçlı uygulamalarla ilgili olarak çeşitli sorunlar yaşadı, ancak yazılım üreticisi en sonunda bu soruna kökten çözüm bulmuşa benziyor. Genellikle ücretsiz olarak sunulan yararsız uygulamalar için insanları ödeme yapmaya iten çeşitli dolandırıcı uygulamalarla ilgili haberlerin çıkışının ardından, Microsoft’un Windows Uygulamalar ve Mağaza genel yöneticisi Todd Brix şirketin gelecekte politikalarını daha sıkı şekilde uygulayacağını kaydetti.

Bu yılın başlarında uygulama sertifikasyon gereksinimlerinde çeşitli değişiklikler yapılmıştı. Brix’in söylediğine göre, Microsoft Windows Mağaza üzerinde bir inceleme yürüterek yönergelere uyumlu davranmayan uygulamaları buluyor. Microsoft’un şartlarına göre isimlerin açık, ikonların da başka uygulamalarınkiyle karıştırılmayacak şekilde farklı olması gerekiyor.

Son zamanlarda mağazada çeşitli sahte VLC uygulamalarına rastlanmıştı, her bir sahte uygulama Windows kullanıcılarını para ödemeleri noktasında kandıracak şekilde tasarlanmıştı. Bu uygulamaların geçmişte nasıl sertifikasyon sürecini geçtiği bilinmiyor, ancak Microsoft şimdilerde geliştiricilerle irtibata geçerek kurallara aykırı davranan mevcut uygulamalarda değişiklik yapılmasını talep ediyormuş.

Geliştiricilerin büyük çoğunluğu değişiklikleri yapmaya razı oluyor, ancak Brix’in söylediğine göre bir kısım daha az anlayışlı davranıyor ve sonuç olarak da Microsoft şimdiye kadar 1500’den fazla uygulamanın kaldırma işlemini gerçekleştiriyor. Brix, Mağaza incelemesinin sürdüğünü ve yapılması gereken daha fazla iş olduğunun farkına vardıklarını söylüyor. Hiçbir yaklaşımın mükemmle olmadığını, bu nedenle kullanıcıları Windows Mağaza’da gördükleri herhangi bir sorunu kendilerine bildirmeleri konusunda teşvik ettiklerini de ekliyor.

Uygulama mağazalarıyla ilgili sorun yaşayan tek şirket Microsoft değil. Google Play ve Apple App Store da geçmişte klonlanmış veya sahte uygulamalarla ilgili sorunlar yaşamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER