Manşetler

Microsoft OneDrive bonus alan fırsatları ve yeni Android uygulamasıyla birlikte açıldı

Microsoft SkyDrive’ın adını değiştireceğini birkaç hafta önce duyurmuştu. Şirket bugün itibarıyla adıyla birlikte yapısını da değiştirdiği yeni bulut depolama servisi OneDrive’ın duyurusunu gerçekleştirdi.

onedrive-microsoft-190214

Eğer hâlihazırda bir SkyDrive kullanıcısıysanız, sizi etkileyen çok fazla bir değişiklik olmayacak. SkyDrive otomatik olarak OneDrive’a dönüştürülüyor, mevcut uygulamalar da bu servisle düzgün şekilde kullanılmaya devam edecek. Microsoft Windows 8, Windows Vista ve Mac uygulamalarını da bugün itibarıyla, mobil ve Xbox versiyonlarıyla birlikte yeniden adlandırmış olacak. Windows 8.1 ve Office 2013’te ise yeniden adlandırmalar hemen yapılmayacak, ancak her iki sürüm de OneDrive servisiyle düzgün şekilde çalışmasını sürdürecek.

OneDrive kullanıcıları da bundan böyle Dropbox kullanıcıları gibi ek depolama alanı kazanma fırsatına sahip olacak. Microsoft referans gösteren, arkadaşlarını davet eden kullanıcılara 5 GB’ye kadar bonus alan vadediyor; OneDrive’ı sizin tavsiyenizle kullanmaya başlayan her kullanıcı için 500 MB ücretsiz alana sahip olmanız mümkün oluyor. En fazla 10 arkadaşı servise davet etme ve karşılığında bonus alanı kazanma imkanı sunuluyor.

Öte yandan Windows Phone, iOS ve Android uygulamaları içinde kamera yedekleme işlevini etkinleştirenlere de 8 GB’ye kadar ek depolama alanı veriliyor, böylelikle 7 GB’lık ücretsiz depolama alanını kapasitesi daha da artırılmış oluyor. Bu kadar alanla bile yetinmeyecek olanlar için Microsoft’un aylık ödeme tabanlı OneDrive teklifleri bulunuyor.

Ayrıca Microsoft OneDrive Android uygulamasına otomatik kamera yükleme işlevini bugün itibarıyla ekliyor. Böylelikle Android kullanıcıları yeni sunulan 3 GB’lık ücretsiz alan teklifinden hemen yararlanmaya başlayabiliyor. Yeni uygulama iOS versiyonuyla aynı şekilde çalışıyor, çekilen fotoğrafların OneDrive servisine yedeklenmesini gerçekleştiriyor. Ayrıca videoların da yüklenmesine izin veren bir seçenek de uygulama içinde mevcut. Ayrıca yeniden tasarlanmış kullanıcı arayüzü sayesinde Windows ve iOS uygulamalarıyla da uyumluluk yakalanıyor. OneDrive’ın yeni Android uygulamasını Google Play Store’dan indirebilir, onedrive.com sitesini de yeni tasarımıyla kullanmaya başlayabilirsiniz.

İlgili >> OneDrive Blog, OneDrive

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER