Manşetler

Samsung yeni nesil Galaxy Gear akıllı saatinde Android yerine Tizen kullanabilir

Samsung’un Galaxy Gear akıllı telefonunda Google’ın Android işletim sistemi yerine Tizen işletim sistemini kullanmayı istediği söyleniyor.

samsung-galaxy-gear-gumus-090913 (300 x 452)Bu düşüncenin gelecek hafta Barselona’da başlayacak olan Mobil Dünya Kongresi’nde duyuruya dönüştürüleceği söylenirken Samsung’un burada Tizen’in akıllı saati çalıştıracak HTML5 tabanlı versiyonunu göstereceği de tahminler arasında bulunuyor. Tizen’in özellikleri net şekilde belirtilmese de, HTML5 tabanlı oluşunun birinci nesil Galaxy Gear’dakine benzer görünümde web tabanlı uygulamaları getirmesini bekleyebiliriz.

Samsung Tizen’i Google’a karşı bir silah olarak elinde tutuyordu, ancak bu yılın başlarında Google ile gerçekleştirilen çapraz lisans anlaşması ve Google’ın Motorola’yı Lenovo’ya satması, Samsung’un Android’den uzaklaşıp Tizen’e yönelmesi ihtimalini azaltıyor. Akıllı telefon ve tabletlerinde Android’den vazgeçecek gibi görünmeyen Samsung, Tizen için yaptığı çalışmaları akıllı kol saati gibi farklı alanlarda değerlendirebilir.

Birinci nesil Galaxy Gear 2013’ün eylül ayında duyurulmuştu. Giyilebilir ürünler için atılmış doğru bir adım olarak görülse de, Galaxy Gear’ın çeşitli eksikliklerinin bulunduğu da cihazı inceleyenler tarafından dile getirilmişti. Önümüzdeki birkaç ay içinde çıkması beklenen ikinci nesil Galaxy Gear’ın, tıpkı Galaxy Round akıllı telefonda olduğu gibi kavisli OLED ekran barındırması bekleniyor.

Samsung’un Mobil Dünya Kongresi’nde yeni Galaxy Gear modelleri tanıtması bekleniyordu. Ortadaki bilgi kırıntılarını birleştirdiğimizde de, Tizen’in yeni bir Galaxy Gear modeli veya modelleriyle burada duyurulması mümkün gibi görünüyor.

Samsung’dan USA Today tarafından dile getirilen iddiayla ilgili henüz bir yorum gelmedi.

İlgili >> USA Today

İLGİLİ HABERLER