Teknoloji

LG Quick kablosuz şarj aksesuarı kablolu çözümler kadar hızlı şarj vadediyor

lg-quick-131016-1Kablosuz şarj güzel ve zarif bir özellik olsa da, piyasadaki mevcut tüm standartlarda önemli bir problem bulunuyor. Kablosuz şarj çözümleri genellikle alışılagelmiş kablolu şarj yöntemlerine kıyasla yavaş kalıyor. Ancak LG’nin bileşen birimi LG Innotek, bu algıyı değiştirmek amacıyla yeni bir kablosuz şarj aksesuarı geliştirdi. LG Quick (Hızlı) adını taşıyan bu aksesuar, adından da tahmin edilebileceği üzere hızlı kablosuz şarj vadediyor. Güney Koreli şirket, yeni kablosuz şarj aksesuarının kablolu çözümlere yakın bir şarj hızlı yakalayacağına inanıyor.

Günümüzde pek çok hızlı şarj teknolojisi, 30 dakika içinde yüzde 50 doluluk oranına ulaşmayı vadediyor. Kablosuz şarj çözümlerinde ise genellikle bu kadar yüksek hız sunulmuyor. Samsung Galaxy S7 ve S7 edge bile kablosuz yollarla iki saat içinde tam olarak şarj edilebiliyor.

lg quickKablosuz şarj ünitelerinde güvenliği sağlamak amacıyla fazla güç yüklemesi yapılmıyor. Teknolojinin görece yeni olması, üreticileri bu konuda daha temkinli davranmaya itiyor. Samsung Galaxy Note 7 örneğinde yaşananlar, telefon üreticilerinin yangın riski konusuna hassasiyetle yaklaşmalarını anlaşılır kılıyor. LG, yeni aksesuarında gerekli güvenlik mekanizmaları ve sıcaklık sensörlerinin bulunduğu konusunda güvence veriyor. Quick, akıllı telefonun fazla ısındığının farkına vardığı anda otomatik olarak kapanacak.

LG Quick ekim ayı içinde satışa sunulacak

LG Quick, ekim ayı içinde Avrupa, Kuzey Amerika ve Avustralya’da satışa sunulacak. Cihazla Qi kablosuz şarj standardını destekleyen akıllı telefonların pili doldurulabilecek.

İLGİLİ HABERLER