Manşetler

Google Fotoğraflar videolardan da animasyon oluşturacak

google-fotograflar-131016Google Fotoğraflar için yayınlanan son güncelleme, yapay zeka tabanlı platforma yeni özellikler getiriyor. Google, bir blog yazısıyla platformdaki yenilikler hakkında bilgi verdi.

Servise eklenen dört yeni özelliğin en basiti olarak yan yatmış fotoğrafların otomatik biçimde tespit edilmesi ve kullanıcıların bunları düzeltmeleri için uyarılmaları öne çıkıyor. Diğer özelliklerden ikisi ise yüz tanıma yeteneklerinden yararlanıyor. Kullanıcıların yeni fotoğraflarındaki yüzleri tarayan uygulama, aynı kişilerle olan eski fotoğrafları gösteriyor ve kullanıcılara eski fotoğraflarda bir keşfe çıkmayı isteyip istemediklerini soruyor. Buna ek olarak, belli temalardaki fotoğrafların içinden en iyilerinin seçilmesi ve kullanıcılara gösterilmesi de uygulamanın yenilikleri arasında yer alıyor.

Google Fotoğraflar video işlemesi konusunda da yetenek kazanıyor

google fotoğraflar videoGoogle Fotoğraflar uygulamasının arka arkaya çekilen fotoğrafları birleştirip GIF animasyonları hazırlayabiliyor. Bu uygulamanın en sevilen özellikleri arasında yer alıyor. Yayınlana son güncelleme ile Google Fotoğraflar video üzerinden de otomatik olarak animasyon oluşturabiliyor.

İLGİLİ HABERLER