Manşetler

İşte karşınızda Yeni iPad: A5X işlemci, Retina ekran, 16 Martta çıkıyor

Üzerinde haftalardır, aylardır çok şey yazıldı, çizildi. Sadece geçtiğimiz çeyrekte 15.4 milyon adet satılan iPad Tim Cook tarafından PC sonrası dönemin yıldızı olarak nitelendirildi. Ve nihayet 2012 model iPad ile nihayet tanıştık.

Söylentileri kanıtlayacak şekilde Retina ekran da sonunda iPad’e geldi. 2048 x 1536 piksel çözünürlük sonunda gerçek oldu. Phil Schiller inç başına 264 pikselin düştüğünü ve bunun da Retina ekran nitelendirmesi için yeterli olduğunu belirtti. Yeni iPad’in ekranında renkler de yüzde 44 daha canlı görünecek. Yeni iPad’in Retina ekranının düzgün performans göstermesi için dört çekirdekli A5X işlemci kullanılacak. Bu işlemci Apple’ın iddiasına göre Tegra 3 işlemciye göre dört kat daha iyi grafik performansı sunuyor.

Yeni iPad’in bir diğer yeniliği de iSight kamera. Arkada yer alacak bu iSight kamera 5 megapiksel çözünürlük desteğine sahip. IR filtresi, otomatik odaklama, beyaz dengesi ve yüz algılama gibi özellikler de sunuluyor. Yeni iPad’de İngilizce, Almanca, Fransızca ve Japonca dillerinde sesle yazdırma özelliği de sunuluyor.

Yeni iPad’de daha önce dile getirildiği şekilde 4G LTE desteği de bulunuyor. Bu özellik şu anda bizi çok ilgilendirmiyor, ancak ABD’dekiler bu özellikten oldukça memnun olacaktır. 73 Mbps’ye kadar LTE, 21 Mbps HSPA+, 42 Mbps çift taşıyıcılı HSDPA desteği bulunuyor. Bu arada iPhone’larda sunulan kişisel erişim noktası desteği mobil genişbant destekli iPad’lerde de sunulacak.

Yeni iPad bu kadar çok özellik barındırmasına rağmen 10 saat batarya ömrü sunmaya devam ediyor, 4G şebekesinde bu rakam 9 saat.

Yeni iPad 16 Martta ABD, Büyük Britanya, Fransa, Almanya, Kanada, İsviçre, Japonya, Hong Kong, Singapur ve Avustralya’da piyasaya çıkacak. 16, 32 ve 64 GB’lık modeller için fiyatlar sırasıyla 499$, 599$ ve 699$. 4G modelleri için bu rakamlar 629$, 729$ ve 829$ olarak sıralanıyor. Bunlar ABD fiyatları ve iPad 2’nin çıkış fiyatlarıyla bir farklılık yok.

Yeni iPad için GarageBand ve iMovie uygulamaları çeşitli güncellemelerden geçti. Bu arada Apple bir OS X yazılımını daha iOS platformuna taşıdı. iPhoto da artık iPad üzerinde kullanılabilecek.

Apple da web sitesinde Yeni iPad’in özelliklerini, teknik detaylarını yayınladı. Bu sayfalardan da cihazla ilgili daha detaylı bilgileri alabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER