Manşetler

iOS 7’nin renk düzeninin ilham kaynağı Apple’ın klasik logosu

Apple yeni mobil işletim sistemi iOS 7 ile gelenekselleşmiş tasarım dilinden uzaklaşmak adına ciddi bir adım atmıştı. Yeni mobil işletim sisteminde basit, temel renkleri barındıran daha cesur bir renk şeması kullanmayı seçen şirketin bu kararı sonunda ortaya çıkan görüntü bazı kullanıcılar tarafından hoş karşılanmamıştı.

apple-ios-7-ilham-110713

Her ne kadar Apple cephesinden bir doğrulama gelmese de, şirketin iOS 7’de kullandığı renk şemasında klasik logosundan ilham aldığı söyleniyor. Müzik uygulamasından Notlar uygulamasına kadar tüm uygulama logolarının renk bakımından Apple’ın orijinal logosunda kullanılan gökkuşağı renkleriyle uyum içinde olduğu görülüyor. iOS 7’ye gelen eleştirilerin önemli bir kısmındaysa temel rahatsızlık noktası parlak ve cesur renk seçimi değil, kullanılan yazı tipi olmuştu. Bu yönde gelen eleştirilerin ardından Apple iOS 7 demosunda kullandığı yazı tipini daha kalın bir seçenek olan Helvetica Neue ile değiştirmişti. iOS 7 ile uygulama ikonlarının tasarımında izlenilen çizginin iPod shuffle, Mac Mini ve Apple TV gibi ürünlerin tasarımıyla benzerlik taşıması da dikkat çekiyor.

Apple’ın WWDC 2013’te iOS 7’ye dair pek çok şey açıkladığı göz önüne alınınca şirketin işletim sistemini yayınlayacağı dönemde renk şemasında değişiklik yapması pek olası gözükmüyor. iOS 6 ve iOS 7 arasındaki farklılık Apple açısından iPhone’u akıllı telefon rekabetinde taze tutmak için büyük önem taşıyor.

İlgili >> Business Insider

İLGİLİ HABERLER