Manşetler

iOS 7 bütün iPhone, iPad ve iPod’ların yüzde 74’ünde çalışıyor

Çıkışının üstünden üç aya yakın bir zamanın geçmiş olmasına rağmen, iOS kullanıcılarının neredeyse dörtte üçü Apple’ın mobil işletim sisteminin en son sürümüyle çalışıyor.

ipad-mini-retina-inceleme-00032

Apple’ın App Store kullanıcılarını geçen haftanın sonuna kadar takip ederek oluşturduğu grafiğe göre, mağazaya bağlanan cihazların yüzde 74’lük kısmında iOS 7 çalışıyor. Bu, geçtiğimiz ekim ayına ait rakamlara göre yüzde 10’luk bir artış anlamına geliyor. Apple’ın eylülde yeni iPhone’ları, kasım ayında da yeni iPad’leri çıkarmış olmasının da iOS 7’nin payının artmasında önemli payı bulunuyor. Bu arada işletim sistemi Apple’ın tüm büyük yazılım sürümleri içinden en hızlı adaptasyon sağlayan ürün olma sıfatına da erişti.

iOS 7’nin eylül ayındaki çıkışından bu yana ne kadar yeni iPhone veya iPad satıldığı bilinmiyor. Bunun için Apple’ın gelecek ay içinde açıklayacağı rakamları görmek gerekiyor. Ancak iPhone tarafında tablo biraz daha net gibi görünüyor, Apple ilk haftasonunda toplam 9 milyon yeni iPhone 5s ve 5c sattığını açıklamıştı. Hiç şüphesiz bu miktar ve daha sonra gelen yeni milyonlar iOS 7’nin payına önemli katkıda bulunmuştur.

iOS 6 da iOS cihazlarının yüzde 22’lik diliminde karşımıza çıkarken daha eski sürümler ise sadece yüzde 4’lük bir toplamı paylaşıyor. Açıklanan rakamlar ara sürümlere veya iPhone, iPad veya iPod touch özeline indirgenmemiş. Apple bu verileri genellikle yazılımcıları yeni işletim sistemi sürümünün API’larına ve yazılım özelliklerine çekme noktasında kullanıyor ve hitap ettikleri kullanıcıların yeni sürüme uyum sağladığını onlara gösteriyor.

Gelecek sürüm iOS 7.1 şu sıralar yazılımcılar tarafından test ediliyor. Bu güncellemenin dahili yazılım klavyesine bazı iyileştirmeler getirmesi, aynı zamanda yüksek dinamik aralıklı fotoğraflar için yeni bir otomatik mod düğmesi eklemesi bekleniyor. Ayrıca çeşitli hata düzeltmeleri ve performans iyileştirmeleri de bu güncelemede bulunacak. iOS 7.1’in ne zaman çıkacağı bilinmiyor, ancak yazılımclar bu sürümü son birkaç haftadır deniyor.

İlgili >>Apple

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER