Manşetler

iPhone, iPad ve iPod touch için iOS 7 beta 3 yayınlandı

iOS 7 beta 3’ün 8 Temmuz günü yayınlanacağına dair dedikodular doğru çıktı. Apple iOS 7’nin üçüncü beta sürümünü akşam saatlerinde yazılım geliştiricilerine sundu. Kablosuz bağlantı üzerinden yüklenebilen son beta sürümü her zaman olduğu gibi çeşitli hataları düzeltmeyi ve performansı artırmayı planlıyor.

apple-ios-7-kurumsal

İkinci beta sürümünün yayınlanmasından yaklaşık iki hafta sonra gelen bu üçüncü beta kablosuz bağlantı üzerinden yüklenebildiği gibi Apple’ın iOS Geliştirici Portalı üzerinden de indirilebiliyor. Yeni sürüm hata düzeltmeleri ve performans iyileştirmelerinin yanı sıra kullanıcı arayüzünde de çeşitli değişiklikler içeriyor.

Ana ekranda daha şeffaf görünüme sahip olan klasörler ve bildirim merkezi üzerinde yapılan çeşitli yazı tipi değişiklikleri üçüncü beta sürümünün dikkat çekici görsel değişiklikleri arasında yer alıyor. Kilit ekranındaki durum çubuğu biraz daha büyütülürken Kontrol Merkezi içindeki saat ikonu da yeni bir görünüm kazanıyor. Takvim, hava durumu ve müzik uygulamaları da çeşitli düzenlemeler kazandı.

ios-7-beta-3-ekran-goruntusu-080713 (300 x 532)

Takvim uygulamasında etkinliklerin olduğu günler küçük gri noktalarla işaretlenirken hava durumu uygulaması da yeni yazı tipleriyle daha güzel bir hâl kazandı. Müzik uygulamasında da kontrollerin tasarımı değiştirildi. App Store uygulamasında da alt bölümde yer alan butonların tasarımları yenilendi. Öte yandan Siri de kazandığı performans iyileştirmeleriyle daha yüksek performans sunar hâle geldi.

Eğer kayıtlı bir Apple yazılımcısıysanız, üçüncü beta sürümünü Apple’ın Geliştirici Portalı üzerinden yükleyebilirsiniz. Eğer normal bir kullanıcısıysanız ve tanıdığınız bir kayıtlı yazılımcı yoksa, o hâlde iOS 7’nin final sürümü için sonbahara kadar beklemeniz gerekiyor.

İlgili >> 9to5Mac, Apple Geliştirici Portalı

[Görsel – iPhoneTurkey.biz]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER