Teknoloji

Intel’in yeni Haswell işlemcileri MacBook’ların pil performansını yüzde 50 artıracak

Apple’ın MacBook dizüstü bilgisayarları Intel’in yeni nesil Core işlemcileriyle birlikte batarya ömrü bakımından yüzde 50’lik bir artış yakalayacak. Şu anda mevcut olan MacBook’larda yer alan Intel Ivy Bridge işlemci mimarisine göre güç tüketimini yarıya düşüren Haswell mimarili Intel Core işlemcilerin gelecek ay itibarıyla beklenen Apple dizüstü bilgisayarlarında yer alması bekleniyor.

intel-logo

Intel her iki yılda bir ürün serisi üzerinde önemli güncelleştirmeler yapıyor. Ivy Bridge, Sandy Bridge üzerinde yapılan küçük değişikliklerden ibaretti; buna karşılık Haswell’ın kapsamlı değişiklikleri beraberinde getireceği tahmin ediliyor. Yeni yongaların Tayvan’ın başkenti Taipei’de düzenlenecek olan Computex fuarında görücüye çıkması bekleniyor.

Intel’in başkan yardımcısı ve genel yöneticisi Rani Borkar, geçtiğimiz perşembe günü düzenlenen bir medya toplantısında Haswell yongaların dizüstü bilgisayarlar düşünülerek geliştirildiğini, ayrıca yeni yongaların performansı sekteye uğratmadan daha uzun batarya ömrü sağlayacağını kaydetti.

Yeni yongaların pil ömrünü bekleme veya uyku modunda 20 kata kadar batarya ömrü artışı sağlayabileceği söyleniyor. Intel, Haswell’in güç tüketiminin yanı sıra grafik yetenekleri bakımından da önemli aşama kaydedilmesini sağladığını, grafik performansını iki veya üç kat artırabileceğini kaydetti.

Apple’ın yeni Haswell işlemcili MacBook serisini gelecek ay düzenlenecek WWDC etkinliğinde tanıtması bekleniyor.

İlgili >> PC World

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER