Teknoloji

Intel ultrabook bilgisayarların ekranını daha da büyütecek, NFC desteği ekleyecek

Şimdiye kadar ortaya çıkan ultrabook modelleri genellikle 13 inç’lik ekran taşıyor. Ancak üreticiler 14 inç’lik ultrabook modelleriyle üst ekran sınırını biraz daha yukarı çekiyor. Görünüşe göre sınır ileride daha da yukarı çekilebilir. Daha hafif ve ince modeller yönündeki çalışmalar devam edilecek, bununla birlikte insanların daha fazla ilgi gösterdiği 15 inç dolayındaki ekran büyüklüğüne çıkılmaya çalışılacak.

Aslında Acer’ın CES’te tanıttığı Aspire Timeline Ultra serisi içinde yer alan 14 ve 15 inç’lik modeller daha büyük ekranlı ultrabook modellerine atılan ilk adımlar sayılabilir. 15 inç’lk versiyonun klavyesi üzerinde standart 15 inç’lik dizüstü bilgisayarlarda gördüğümüz gibi numerik tuş takımı da yer alıyor. Her iki model de DVD sürücü barındırmalarıyla dizüstü bilgisayar ve ultrabook’lar arasında köprü görevi de görüyor sayılır. Gelecekte bu ekran büyüklüklerine sahip, ancak daha da incelmiş ve belki de optik sürücüden kurtulmuş ultrabook modelleri görebiliriz. Intel de bu yıl içinde daha büyük ve rahat kullanımlı modellerin önemli bir sayıya ulaşacağını söylüyor.

Ekran büyüklüğünün artmasına ek olarak ultrabook’lar NFC teknolojisinden de yararlanacak. Şu anda akıllı telefonlarda karşımıza çıkmaya başlayan Yakın Alan İletişimi teknolojisinin ultrabook’lara da entegre edilmesi özellikle internet üzerinden yapılacak alışverişleri kolaylaştırabilir. Intel de CES 2012 sırasındaki basın toplantısında bunu basit bir sunumla gösterdi. Master Card eşliğinde yapılan bu sunumda üzerinde bir çip taşıyan kredi kartı ve ultrabook’un avuç içi dayama bölümüne yerleştirilen alıcı sayesinde kredi kartı işlemi gerçekleştirildi.

İlgili – SlashGear

[Görsel – SlashGear]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER