Manşetler

HP Spectre x360 şimdi daha ince ve kenardan kenara ekranlı

hp spectre x360
hp spectre x360
HP Spectre x360

HP, aralarında popüler Spectre x360 ve güçlü Envy 13 modellerinin de yer aldığı, üst sınıf dizüstü bilgisayarlarının yeni versiyonlarının duyurusunu gerçekleştirdi. Her iki dizüstü bilgisayar daha büyük piller ve çeşitli tasarım değişiklikleriyle güncellenirken, x360 daha küçük yüzey alanı ve yeni eklenen kenardan kenara uzanan ekran ile güncellendi. Buna ek olarak HP, Envy monitör bilgisayarını da yepyeni bir tasarım ve Intel’in en son işlemci seçenekleriyle güncelledi.

Yeni Spectre x360’da da selefinde olduğu gibi ekranı döndürüp klavyenin arkasına katlamak mümkün oluyor. Ancak kenardan kenara uzanan ekranı sayesinde şimdi daha dar bir tasarım sunuyor. Yeni model selefinden 11.8 mm. kadar daha da dar olmakla birlikte, dört hoparlörlü yeni bir ses sistemi de barındırıyor. HP, Spectre x360’ın pilinin iki şarj arasında 15 saate varan çalışma süresi sunduğuna dikkat çekiyor. Daha büyük pili ve sistem genelindeki verimlilik artışları sayesinde yüzde 25’e varan bir iyileşme kaydediliyor. Ayrıca pilin yüzde 90’a varan kısmı sadece 90 dakika içinde şarj edilebiliyor. Spectre x360 modelinde yedinci nesil Core i5 veya Core i7 işlemciler, 16 GB’ye kadar RAM ve 1 TB’ye kadar SSD gibi konfigürasyon seçenekleri bulunuyor. Bu ay itibarıyla 1159 dolardan başlayan fiyatlarla yurt dışında satışa sunulacak.

HP Envy 13

hp envy 13
HP Envy 13

Yeni Envy 13 ise Spectre kadar ince ve zarif değil, ancak o da pahalı bir ürün. Alüminyum ve magnezyumdan yapılmış gövdesine Full HD veya Quad HD ekran yerleştiriliyor. Ayrıca ikinci seçenekte dokunmatik ekran da mevcut durumda. HP, yeni Envy’e yüzde 28 oranında daha büyük bir pil yerleştirdiğini ve bunun da 14 saate varan çalışma süresi sunduğuna dikkat çekiyor. Ayrıca bu modelde de pilin yüzde 90’ına varan kısmını sadece 90 dakikada şarj etmek mümkün oluyor. Buna ek olarak, Envy 13 de yedinci nesil Intel Core i5 ve i7 işlemci seçenekleri, 16 GB’ye kadar RAM ve 1 TB depolama alanı ile sunulacak. Bu model de ekim ayından itibaren, 849 dolardan başlayan fiyatlarla yurt dışında piyasaya sürülecek.

HP Envy Monitör Bilgisayar

HP Envy 27
HP Envy 27

Masaüstü tarafına baktığımızda ise, HP’nin yeni Envy monitör bilgisayar modelinin 27 inç, quad-HD IPS dokunmatik ekranla geldiğini görüyoruz. HP, 4K seçeneğinin de yakında geleceğini belirtiyor. Üst ve kenarlarda 9.5 mm. kalınlıklı bir çerçeve barındıran; bilgisayarın temelde, monitörün ise üstünde yer aldığı kaide tarzı tasarım ile gelen bu monitör bilgisayar da Intel’in en yeni Core i5 veya i7 işlemci seçenekleriyle donatılıyor. HP, Envy monitör bilgisayar da bu ay içinde, 1249 dolardan başlayan fiyatlarla yurt dışında satışa çıkacak.

HP Envy Display
HP Envy Display

Bu arada HP, Envy Display’i de güncelliyor. 27 inç, 4K monitör, 178 derece görüş açılı ve yüzde 99’luk sRGB renk gamı destekli IPS panel barındırıyor. Ayrıca çift HDMI, çift DisplayPort ve bir adet USB-C portu bulunuyor. HP, Envy Display’in 499 dolarlık yurt dışı fiyatıyla aralık ayında piyasaya sunulacağını kaydediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER