Teknoloji

Western Digital SSD ürünlerini bireysel tüketici pazarına getiriyor

western digital ssd
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

western digital ssdWestern Digital uzun zaman boyunca birçok pazar için ürün sağlıyor, ancak şimdiye kadar son kullanıcılar için katı hâl diskleri çıkarmaktan inatla uzak duruyordu. 2008 yılından itibaren ana akım kullanıcı kitlesinin de ilgisini çekmeye başlamasına rağmen, SSD şimdiye kadar Western Digital’in daha çok üst segment müşterileri hedefleyen bir ürün seçeneği olarak kalmıştı. Ancak en sonunda WD, kişisel bilgisayar sistemleri için ilk SATA SSD ürününü çıkardı.

Bireysel tüketici pazarını hedefleyen yeni Western Digital ürünleri genellikle bulut tabanlı, ağa bağlı sabit diskler ve geleneksel HDD’lere odaklanıyor. Ancak bu son ürünlerle birlikte katı hâl disk teknolojisinin de göz ardı edilmediği ortaya çıkıyor. Western Digital, geçtiğimiz mayıs ayında SanDisk’i 19 milyar dolara satın almıştı ve bu satın almayla birlikte SSD pazarında da hatırı sayılır bir pazar payına erişmişti. Ne var ki, yeni SSD depolama ürünü SanDisk yerine Western Digital etiketini taşıyarak geliyor.

Western Digital SSD seçenekleri

WD Blue olarak adlandırılan yeni katı hâl sürücü serisi 250 GB, 500 GB ve 1 TB’lık boyut seçenekleriyle sunuluyor. Basın bültenine göre, bu ürünler seçkin müşteriler için dünya çapında piyasaya sunulacak ve daha üst performans serisinin birer üyeleri olacak. Buna ek olarak WD Green SSD serisi olacak, bunlar daha düşük profile sahip olacak. Bu diskler de 120 GB ve 240 GB kapasitelerle gelecek. Basın bültenine göre bunlar da içinde bulunduğumuz çeyrek yıllık dönem içinde, belirli bölgelerde satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER