Teknoloji

HDMI kabloların 4K desteği yeni sertifikayla garanti edilecek

hdmi-kablo-061015

Bugünlerde piyasada satılan birçok HDMI kablosu 4K görüntü aktarımını becerebiliyor, ancak özellikle kablo boyları uzadıkça elde edilen sonuçlar pek de istendiği gibi olmayabiliyor.

İşte bu nedenle HDMI arayüzünün düzenleyicisi HDMI Lisanslama grubu, 4K uyumluluğuna sahip olduğuna dair tanıtım yapan herhangi bir kablonun gerçekten yüksek çözünürlük için çalışığ çalışmadığından emin olmak için yeni bir özel sertifika programı geliştirdi.

Sertifikalandırmanın bir parçası olarak, şirketler kabloları yaparken genişletilmiş rehber setlerini takip edecek, aynı zamanda bunları HDMI 2.0 standardı için gerekli olan 18 Gbps’lik çıkışı sağladıklarından emin olmak amacıyla daha aktif şekilde test edecek.

Aslında sertifika sadece 4K ile ilgili değil. Kabloların yüksek dinamik aralığı (HDR) video desteğini sağlayıp sağlayamadığı da sertifikalandırma ile garanti altına alınacak. Gerekli onayı alan, sertifikalandırılmış bir kablo üzerinde bunu gösteren bir işaret bulunacak, böylelikle piyasada onları test edilmemiş kablolardan ayırmak daha kolay olacak. Bu da 4K HDMI uyumlu bir kablo almak için kumar oynamanın biteceği anlamına geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER