Ulaşım

Porsche Google çok fazla veri talep ettiği için Apple CarPlay’i tercih etti

porsche911-carrera-s-061015

Apple’ın CarPlay ve Google’ın Android Auto sistemleri sayesinde normal yol otomobilleri internete bağlı araçlara dönüşüyor. Ancak Porsche’nin belirttiğine göre birisinin diğerine göre önemli bir avantajı bulunuyor.

Motor Trend’in haberine göre, Alman otomobil üreticisi yeni 911 Carrera ve 911 Carrera S modellerinde Google’ınki yerine Apple’ın araç içi bilgi ve eğlence sistemini tercih etti. Bunun nedeniyse Android Auto anlaşması için Google’ın çok fazla veri gönderimi talebinde bulunması.

Yayın organının belirttiğine göre, Android Auto araç hızı, gaz konumu, akışkan sıcaklıkları, motor devirleri gibi bilgileri harmanlıyor ve daha sonra bunu Google’a gönderiyor. Öte yandan Apple’ın CarPlay’i ise sadece otomobilin aktarma organları kontrol modülünü kontrol ederek aracın hareket ettiğinden emin oluyor.

Açıkça görülüyor ki, Porsche otomobil için önemli olan bilgileri Google’a vermeye neden olacak bir anlaşmaya razı olmadı. Motor Trend’in söylediğine göre, üretici bu detayların üst sınıf otomobillerini özel kıldığını düşünüyor, ayrıca Google’ın kendi otomobilini geliştirme çalışmaları yapmasının da bu kararda etkili olduğunu söylüyor.

Motor Trend’in dile getirdiği bu durum bütün otomobil üreticileri için standart mı, yoksa sadece Porsche için özel olarak hazırlanmış bir anlaşma mı, bu net şekilde bilinmiyor. Ancak Android Auto kullanan otomobillerin Google’a ne kadar veri gönderiminde bulunduğuna ve Google’ın bu verilerle ne yapacağına dair sorular yükselecektir.

Porsche’un kararı Android cihaz sahipleri için biraz kısıtlayıcı oluyor, ancak kabul etmek gerekir ki, yepyeni bir Porsche 911 Carrera S satın alanın tercih edeceği ilk akıllı telefon da bir iPhone olurdu.

İLGİLİ HABERLER