Teknoloji

Apple jailbreak edilmemiş iOS cihazlarını tehdit eden ilk zararlı yazılımı çoktan engelledi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone-6s-ios-9-200915

Bazı istisnalar haricinde, iOS odaklı zararlı yazılımların çoğu jailbreak edilmiş, özgürleştirildiği için saldırılara daha açık hâle gelen cihazları hedefliyor.

Ne var ki, YiSpecter adını taşıyan ve yeni keşfedilmiş bir zararlı yazılımın doğrudan jailbreak edilmemiş, saf iOS işletim sistemiyle çalışan cihazları hedef alabildiğinden endişe ediliyordu. Ancak Apple’ın yaptığı açıklamaya göre YiSpecter bundan böyle jailbreak edilmemiş iOS cihaz sahipleri için bir tehdit değil.

The Loop’un haberine göre, Apple YiSpecter’ın sızmasına neden olabilecek açığı iOS 8.4 ile birlikte kapattı, bunun yanı sıra zararlı kodun dağıtımını yapan uygulamaları da engelledi. Bu arada Cupertino şirketi kurbanların bulaşmalara neden olan uygulamaları güvenilir olmayan kaynaklardan, diğer bir deyişle App Store dışından yüklediğini de kaydetti.

Kısacası, Apple güncellemeleri yükleyen ve dikkatli davranan kullanıcıları için iOS’te herhangi bir güvenlik probleminin olmayacağının altını çiziyor. Kullanıcıların yarısından fazlasının iOS 9’a geçtiği bir ortamda Apple’ın haklı olduğunu düşünebiliriz.

İLGİLİ HABERLER