Eğlence

Grand Theft Auto 6 için prodüksiyon çalışmaları başladı

grand theft auto 6

Grand Theft Auto 5’i şu an için “eski” bir oyun olarak nitelemek pek mümkün değil. Oyunun sunduğu açık dünyada, yeni şeylerle karşılaşmak halen mümkün. Ancak GTA 5’in neredeyse 2,5 yılı geride bırakmış olması, yapımcı Rockstar Games’in devam oyunu için hazırlıklara başlamasını da anlaşılır kılıyor. TechRadar sitesine konuşan kaynaklara göre, Grand Theft Auto 6 için ön prodüksiyon çalışmaları başladı.

Rockstar Games’den bu iddiaya ilişkin bir açıklama gelmese de, şirketin yeni GTA oyunu için hazırlıklara başlamış olmasını doğal karşılamak gerekiyor. Oyun dünyasının en çok gelir getiren serisi olan Grand Theft Auto’nun beşinci oyunu, dünya çapında 60 milyondan fazla kopya satmıştı.

Kaynaklar GTA 6’nın geçeceği şehir konusunda henüz son kararın verilmediğini, ancak bu şehrin ABD’de olmasının neredeyse kesin gibi gözüktüğünü belirtti. Rockstar Games’in yeni oyunda PlayStation 4 ve Xbox One’ın gelişmiş donanımsal kapasitelerinden faydalanmak adına yeni bir oyun motoru kullanmayı planladığı ve bu nedenle de geliştirme çalışmalarına erken başladığı da konuşulanlar arasında yer alıyor.

Grand Theft Auto 5 önce PS3 ve Xbox 360 için yayınlandıktan sonra yeni nesil oyun konsollarında boy göstermişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER