Teknoloji

Foxconn Sharp anlaşması 31 Martta tamamlanabilir

foxconn sharp

Zor zamanlar geçiren Japon teknoloji devi Sharp’ın Tayvan merkezli ünlü elektronik cihaz üreticisi Foxconn tarafından satın alınacağına dair haberler, geçtiğimiz şubat ayının sonlarında gündeme gelmiş ve kısa süre sonra iki tarafın satış için prensipte anlaştığı ortaya çıkmıştı. Her iki taraf da uzlaşmaktan dolayı mutlu olsa da, Sharp’ın sırtında 3.1 milyar dolarlık bir mali yükün olduğunun ortaya çıkması, taraflar arasında satış fiyatına ilişkin olarak yürütülen görüşmelerin yeniden başlamasına neden olmuştu.

Gelen son haberlere göre, taraflar yeni satış bedeli konusunda uzlaşmaya vardı ve Foxconn Sharp anlaşmasının 31 Mart itibarıyla nihayete ermesinin önünde bir engel kalmadı.

Reuters’in haberine göre, her iki şirketin yönetim kurulu 30 Mart Çarşamba günü bir araya gelecek ve anlaşmayı onaylayacak. Yönetim kurulu onaylarının ardından taraflar 31 Martta satışa ilişkin nihai anlaşmanın altına imza koyacak.

Sharp ve Foxconn’dan henüz konuya ilişkin resmi bir açıklama gelmiş değil. İlk etapta Sharp için yaklaşık 4.3 milyar dolar teklif eden Foxconn’un Sharp’ın sırtındaki mali kambur yüzünden bu rakamda 884 milyon dolarlık bir kesinti gerçekleştirdiği de ortaya atılan iddialar arasında yer alıyor.

Satışın tamamlanmasıyla birlikte teknolojik ürün üretim pazarında kartların yeniden dağıtılması muhtemel gözüküyor. Apple’ın en büyük üreticilerinden biri olan Foxconn, Sharp’ı satın alarak kendi çatısı altında bileşen üretimine de başlamış olacak. Bu satışla birlikte Sharp’ın Apple’ın 2018’de iPhone’larda kullanması beklenen OLED ekranların üretiminde de avantaj kazanacağı düşünülüyor.

İLGİLİ HABERLER