Manşetler

Yeni Galaxy S7 dedikoduları 5.7 inç ekranlı versiyonu işaret ediyor

samsung-galaxy-s6-ve-s6-edge-inceleme-00063

Samsung’un Galaxy S7 amiral gemisi Android telefonunu önümüzdeki şubat ayında Barselona’da, Mobil Dünya Kongresi kapsamında tanıtması bekleniyor. Bu da dedikoduların daha da fazlalaşması demek. İnternete sızan bir fotoğraf Samsung’un çıkarmaya hazırlandığı Galaxy S7 çeşitlerinden bir tanesinin muhtemel teknik özelliklerini tam olarak gösteriyor.

Eğer fotoğraf doğruysa, söz konusu cihaz Galaxy S6 Edge+’ın yerini alacak. Bu yeni telefon S6 Edge+ ile aynı şekilde 5.7 inç, 2560 x 1440 piksel ekran barındıracak. Ne var ki, resimde ekranı görünen cihazın kavisli veya düz ekranlardan hangisini barındırdığı pek anlaşılamıyor.

Güney Koreli ET News’in sızdırdığı dedikodulara göre ise, standart S7 modeli 5.2 inç düz ekran barındıracak. Edge versiyonu ise 5.5 inç kavisli ekrana sahip olacak. Bir başka dedikodu ise geçtiğimiz haftasonu sızan fotoğrafı destekliyor, 5.7 inç ekranlı bir S7 modelinin varlığından bahsediyor. Hatırlayacak olursak, Samsung’un mevcut amiral gemisi ürün serisi içinde 5.1 inç ekranlı Galaxy S6 ve S6 Edge ile 5.7 inç ekranlı S6 Edge+ ve Galaxy Note 5 bulunuyor.

samsung-galaxy-s7-dedikodu-041216

Son sızıntılar arasında 12.2 megapiksel arka kamera ve 5 megapiksel ön kamera bulunuyor. Eğer gerçek de böyleyse, o hâlde S6’ya göre arka kamerada piksel sayısı düşüşü olacaktır. Mevcut S6 ve diğer amiral gemisi modellerde 16 megapiksel sensör yer alıyor. Her şeye rağmen, Samsung daha büyük boyutlu pikselleri daha kaliteli sensörle birleştirerek özellikle daha iyi loş ışık performansı sunan bir kamera hazırlıyor olabilir. Öte yandan Galaxy S7’nin tüm çeşitlerinin 4 GB RAM ve Qualcomm Snapdragon 820 yonga barındıracağı da iddia ediliyor.

Diğer özelliklerle ilgili olarak elde fazla dedikodu bulunmuyor. Wall Street Journal tarafından yayınlanan bir haberde S7’nin görünüş açısından S6’ya benzeyeceği belirtilmiş, basınca duyarlı ekran, USB Type-C portu ve retina tarayıcısına sahip olacağı öne sürülmüştü.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER