Manşetler

LG’nin CES 2016’deki LCD TV serisinde HDR ön planda

lg-hdr-tv-041216

Geçen yılın CES tüketici elektroniği fuarında hemen hemen bütün TV üreticilerinin 4K’ye adım attığını görmüştük. Bu yıl ise aynısı HDR için geçerli olacak gibi görünüyor. Yüksek dinamik aralık olarak Türkçeleştirebileceğimiz HDR, TV’nin kontrast oranını ve renk doğruluğunu artırarak daha zengin ve gerçekçi bir görünüm sunuyor.

LG de HDR dalgasına kayıtsız kalmayan üreticilerden ve daha CES 2016 başlamadan önce, Las Vegas’ta sergileyecek üç yeni 4K LCD TV’nin HDR-Plus gibi kulağa hoş gelen bir teknolojiye sahip olacağının müjdesini verdi.

HDR-Plus LG’nin Color Prime Plus olarak adlandırılan, sinema kalitesindeki renkleri yeni bir filtreyle oluşturmak için kullanılan teknolojiyi yine Güney Koreli şirketin Ultra Luminance teknolojisiyle birleştirerek kontrast oranını artırıyor. Bu teknoloji sayesinde LG, kendi HDR teknolojisinin diğerlerinden daha iyi olduğu noktasında tüketicileri ikna etmek istiyor.

Sony ve Samsung bazı mevcut üst sınıf TV’lerini HDR uyumluluğuyla donatmıştı, şimdi daha fazla üreticinin onlara katılma zamanı gelmiş gibi görünüyor. Giderek daha fazla TV üreticisi ürün serilerini 4K’ye yükselttikçe ürünlerini daha fazla ön plana çıkarmak için yeni teknoloji terminolojilerine başvuruyor.

LG’nin üç yeni 4K LCD modeli; UH9500, UH8500 ve UH7700 büyüklükleri 49 ile 86 inç arasında değişen ekranlarla geliyor. Her bir model LG’nin yeni webOS 3.0 yazılımıyla, LG’nin bu hafta içinde lansmanını gerçekleştireceği yeni yazılımla çalışacak. Her bir TV arasında küçük farklar bulunuyor, ancak LG UH9500’in ince tasarımına vurgu yapıyor. Bu modelde ekran ve arkayı kaplayan kasa arasında sadece 6.6 milimetre kalınlıkta bir boşluk bulunuyor. Tabii ki, CES’te büyük ekranlar olmazsa olmazdı; LG Las Vegas’ta 98 inç, 8K UH9800 modelinin de gösterimini yapacak.

4K gibi HDR de gerçek deneyim için içeriğe ihtiyaç duyuyor. Yurt dışında 4K içerik sunan servisler yaygınlaşıyor; YouTube, Amazon ve Netflix gibi servisler ultra yüksek çözünürlükte içerikler sunuyor. 2016’da aynı adımların HDR için atıldığını görebiliriz. Ne de olsa, LG ve diğerlerinin HDR TV’leri satmaları için tatmin edici miktarda içeriğe ihtiyaç duydukları bir gerçek.

LG henüz fiyat bilgisi paylaşmıyor, ayrıca OLED serisi hakkında da henüz herhangi bir ipucu vermiyor. Şirket bunları salı akşam Türkiye saatiyle 18:00’de başlayacak CES 2016 konferansında aktaracak. Detaylar da Teknoblog’da olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER