Ulaşım

Ford ve Toyota yeni bir hibrid sistem için ortaklaşa projeye imza atacak

Ford ve Toyota, arkadan çekişli hafif kamyon ve SUV’lar için hibrid sistem geliştirmek için bir ortaklığa giriştiklerini açıkladı. Ayrıca iki şirket, telekomünikasyon ve bilgi teknolojilerini araçlara getiren araç içi telematik sistemleri için gelecek nesil standartları geliştirmek için de çalışmalar yapma niyetinde.

Her iki şirket tarafından bir ön anlaşmanın altına imza atıldı, resmi anlaşmanın ise gelecek yıl imzalanması bekleniyor. Ortak geliştirme çalışmaları neticesinde mükemmel yakıt verimliliğine sahip olan bu esnada müşterilere ihtiyaç duydukları performansı sunan araçlar sunulacak. Ford ve Toyota birlikte çalışarak hibrid teknolojileri müşterilere daha hızlı bir şekilde ve ayrı ayrı yapacaklarından daha makul bir maliyetle getireceğini düşünüyor.

Bunlara ek olarak, Ford ve Toyota daha güvenli ve rahat kullanışlı araç içi deneyim sunma konusunda standart ve teknolojilerin geliştirilmesi için de birlikte çalışacak. Ne var ki, bu işbirliği sadece standart ve teknolojilerle sınırlı olacak, her iki şirket de kendi araç içi ürünlerini ve özelliklerini ayrı şekilde geliştirecek.

Otomotiv sektörü mobil ekosistemin açılmayı planladığı muhtemel alanlardan biri olarak görünüyor. Microsoft, hem Ford hem de Toyota ile işbirliğini sağlamlaştırdığı için bu noktada biraz daha avantajlı görünüyor. Toyota, geçtiğimiz nisan ayında, gelecek nesil telematik sistemlerinde Windows Azure bulut platformundan yararlanacağını duyurmuştu.

İlgili – Ford

İLGİLİ HABERLER