Teknoloji

Nokia Symbian Belle’yi yarın tanıtabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Symbian’ın Belle adlı bir sonraki versiyonunun resmi tanıtımının yarın yapılacağı iddia ediliyor. Nokia’nın Facebook sayfasına girdiğinizde karşınıza bir sayaç çıkacak. Yazıyı yazdığımız sırada bu sayaç geriye 27 saatlik bir zamanın kaldığını gösteriyordu. Sayacın hemen altında ise “Symbian ile ilgili yeni birşey” anlamına gelen bir mesaj bulunuyor.

Söz konusu sayaç yarın saat 14.30’da sıfırlanmış olacak. O saatte de Nokia’nın Hong Kong’da düzenleyeceği ve Nokia Satıştan Sorumlu Başkan Yardımcısı Colin Giles’ın ana konuşmacı olarak yer alacağı bir etkinlik başlayacak. Zaten etkinlikle ilgili olarak Teknoblog’a gönderilen bilgilendirme mesajında da yeni bir Symbian ürününün tanıtılacağı belirtiliyor.

Symbian Belle, geçtiğimiz nisan ayında X7 ve E6 ile birlikte tanıtılan Anna güncellemesinin devamı niteliğinde olacak. Anna güncellemesi bu ay içinde N8, C7, E7 ve C6-01 için çıkmış olacak. Aslında güncellemenin yurtdışında çıktığına dair haberler geliyor, ancak güncelleme henüz Türkiye’deki Nokia N8’lere gelmiş değil. Nokia 700 Zeta ve kadın adlarıyla anılan çeşitli Symbian cihazlarının Symbian Belle ile çalışacağı iddia ediliyor.

Belle’nin bildirim ve uygulama geçişi gibi alanlarda Android ve iOS 5’e yakın bir deneyim sunacağı tahmin ediliyor. Geçtiğimiz haziran ayında çıkan haberlere göre Belle’nin MeeGo Harmattan sürümünde yer alan ve Nokia N9’da deneyimlediğimiz sürükleme tarzı arayüzü alacağı söylenmişti. Daha önce Ovi adıyla anılan çeşitli servislerin yeniden adlandırılacağı, ayrıca arayüzde de bazı değişikliklerin yapılacağı söyleniyor.

Nokia her ne kadar yönünü Windows Phone platformuna çevirmiş olsa da, şirket en erken 2016 yılına kadar Symbian güncellemeleri sunmaya devam edecek.

Bu arada, yarın TSİ 14.30’da başlayacak olan Nokia Hong Kong etkinliğini bu bağlantı üzerinden takip edebilirsiniz.

İlgili – Nokia (Facebook sayfası)

İLGİLİ HABERLER