Manşetler

FatSecret: Kalori hesaplarınızı yanınızda taşıyın


fat-secret-1

Teknolojinin gelişmesiyle beraber insanlar kendilerini ilgilendiren konularda daha fazla bilgi sahibi olmaya başladı. Bu tür konuların başında sağlığın olmasından dolayı, insanların bilgi edinmekte ve hayatını kolaylaştırmakta en çok yararlandığı şey olan akıllı telefonlar tarafında da bu alana ait uygulamaları sıkça görmek mümkün oldu. Ayrıca son dönemlerde teknoloji devleri arasındaki rekabetin sağlık sektörüne de kayması kullanıcıların birçok uygulama alternatifi arasında kalmasında yol açtı. Genellikle spor ve kalori hesaplayıcı olarak ortaya çıkan bu uygulamaların çoğu, ana özelliklerinin yanında birçok ek özellik sunarak kullanıcıların beğenisini kazanmaya çalışıyor. FatSecret da diğer rakipleriyle karşılaştırıldığında çok fazla ek özellik sunmasa da ana görevi olan kalori sayma görevini başarıyla yerine getiren bir uygulama olarak kullanıcıların karşısına çıkıyor.

fat-secret-2

Uygulamaya ilk giriş yapıldığında kullanıcının kilo hedefi, yaş, boy ve kilo gibi sorular sorularak günlük olarak alması gereken kalori miktarı  belirleniyor. Ardından kullanıcılar günlük olarak tükettikleri yemekleri uygulama içinde yer alan arama kısmından aratarak öğünlerine ekleyebiliyor. Yiyecek ekleme kısmına kullanıcıların işini oldukça kolaylaştırabilecek şekilde birçok ölçü birimi eklenmiş. Bu da tüketilen gıdanın ağırlığı veya ölçüsünü az buz kestirebilen kullanıcılar için oldukça faydalı olacaktır.

fat-secret-3

Ayrıca uygulama yalnızca alınan kalorinin bilgisini vermiyor. Girdiğiniz miktardaki gıdadan alacağınız yağ, karbonhidrat, protein gibi unsurlarda veriliyor. Bu unsurların yanında şeker miktarı, yağdan alınan kalori, doymuş yağ ve lif oranı da gibi daha da ayrıntılı bilgi verebilecek şeylerde öğrenilebiliyor. Örneğin arama kısmından süt aratıldığında kullanıcıların karşısına çıkan sonuçlarda farklı markalara ait sütlere de ulaşabiliyor. Bu da uygulamanın çok geniş ve doğru bir gıda içeriğine sahip olmasına yol açıyor. Ayrıca kullanıcılar arama yaptığında bulamadığı gıdaları ekleyerek gıda içeriğine katkı yapmış olabiliyor. Fakat kullanıcıların olası yanlış eklemelerine karşın eklenen gıdalar yöneticilere bildirilebiliyor. Bu seçenekte kullanıcılara tükettikleri oranların doğruluğunun güvencesini bir oranda sağlamış olmasına yarıyor.

fat-secret-4

Eğer kullanıcılar günlük olarak kalori yakıcı işlemler yapıyorsa bunu “Egzersiz Günlüğü” bölümünde belirtebiliyor. Bu sayede alınan kalorinin yanında yakılan kaloride hesaplanmış oluyor. Burada kullanıcılara hem alınan hemde yakılan kalori miktarlarının %100 olarak gerçekle eşleşmeyeceğini belirtmekte fayda var fakat gerçek miktarla uygulamanın size gösteriği miktarlar çok büyük oranda aynı olacaktır. Zaman içerisinde değişen kilosunu takip etmeyen kullanıcılara istatistik olarak kilo durumu da uygulama tarafımdan sunuluyor.

fat-secret-5

Fatsecret’in mobil tarafından eksik bir yanı ise bu türdeki uygulamaların çoğunda görmeye alışık olunan sosyal bir platformun eksik olması. Yani kullanıcıların verdiği kiloları vs. gibi başarımlarını kimse ile payşamaması. Fakat bu özellik FatSecret’in web sitesinden giriş yapıldığında kullanılabiliyor. Ayrıca uygulamayı kullanmak için sadece mobil bir cihaza sahip olması gerekmediğini, web sitesinden de giriş yapıldığında mobille eş zamanlı olarak uygulamanın kullanılabildiğini belirtmekte fayda var. Bu sayede kullanıcılar telefonları yanlarında olmadığında bilgisayarlarıyla da tükettikleri gıdaları uygulamaya giriş yapabilme şansına sahip olabiliyor.

 

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER