Teknoloji

Apple OS X Yosemite bitişe yakın

os-x-beta-yosemite-71

Microsoft’un Windows 10 üzerindeki örtüyü kaldırdığı sıralarda Apple da yeni masaüstü işletim sistemini yayınlamaya bir adım daha yaklaştı. Şirket geliştiriciler için hazırladığı OS X Yosemite GM Adayı sürümünü yayınlayarak, işletim sisteminin geniş kitlelerle buluşması için az bir zaman kaldığının işaretini verdi.

Apple Yosemite OS X’i geçtiğimiz haziran ayında WWDC 14’te tanıtmış, işletim sisteminin beta testi sürecini ise hem geliştiricilere hem de son kullanıcılara açmıştı. GM sürümü genellikle Mac App Store üzerinden kullanıcılara ulaştırılan versiyonla aynı özellikleri taşırken, aday ibaresinin eklenmiş olması halen kapatılması gereken bazı hatalar olduğunu ortaya koyuyor.

Şirket geliştiriciler için GM Adayı sürümü yayınlarken, açık beta programına katılan kullanıcılarını da unutmadı. Temmuz ayında bir milyon kişiye açılan programın katılımcıları için de ekstra bir versiyon yayınlandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİROS X Yosemite Beta İncelemesi

OS X 10.10 veya Yosemite, Apple’ın masaüstü işletim sistemine görsel anlamda ciddi yenilikler getiriyor ve masaüstündeki deneyimi iOS 7 ile iOS 8’e biraz daha yaklaştırıyor. Yazılımla gelen Süreklilik özelliği sayesinde kullanıcılar yaptıkları işleri iki platform üzerinde de sürdürebiliyor, hatta iPhone’larını kullanarak Mac veya iPad üzerinden telefon görüşmesi yapabiliyor. Spotlight aramasında önemli değişiklikler yapan Apple, Mail ve Safari uygulamalarını da elden geçirmeyi ihmal etmezken; iOS ve OS X arasındaki dosya paylaşımı ve dosya yönetiminde de iCloud’u daha etkin bir hâle getiriyor. Şirket OS X Yosemite’ı sonbahar içinde yayınlamayı planlıyor.

İLGİLİ HABERLER