Teknoloji

Google Play Store’da aynı anda iki uygulama indirilebilecek

google play store

Google Play Store üzerinden eş zamanlı uygulama indirme ve yükleme özelliği son birkaç yıldır ara ara test ediliyor. Söz konusu özellik sonunda tüm kullanıcılarla buluşmaya başlamış gibi görünüyor.

Bu özelliği çalışırken görmek için eş zamanlı olarak iki uygulamayı indirmek gerekiyor. Google Dokümanlar, E-Tablolar ve Slaytlar gibi büyük uygulamaları indirmek, özelliğin işleyişini anlamak için yardımcı olabilir. Ekran görüntülerinin de gösterdiği gibi, indirme sürecinin ilerlemesi hem Play Store’dan hem de ana ekrandan takip edilebiliyor.

google play store

Yeni özellik kapsamında sadece iki uygulama eş zamanlı şekilde indirilebiliyor. Üçüncü bir uygulamanın indirilebilmesi için biraz daha beklemek gerekiyor. Üçüncü uygulama için komut verildiği takdirde ana ekranda uygulama ikonunun altında “bekliyor” yazısı bulunuyor.

google play store

Yeni Google Play Store özelliği güncellemelerde kullanılamıyor

Yeni Google Play özelliğinin sadece yeni uygulama indirmeleri için geçerli olduğunu belirtmek gerekiyor. Güncellemelerde eş zamanlı olarak iki güncelleme yapılamıyor. Bunun özellikle yeni bir Android telefon ya da tablet kurarken işe yarayacak bir yenilik olduğunu söylemekte fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER