Teknoloji

Evernote iki aşamalı kimlik doğrulama özelliğini genel kullanıma sundu

Evernote iki aşamalı kimlik doğrulama sürecini tüm kullanıcıları için hizmete sundu.

evernote-5-mac-161112Popüler not alma servisi Evernote iki aşamalı kimlik doğrulama servisini geçtiğimiz mayıs ayından itibaren sunmaya başlamıştı. Bu özellik başlangıçta ilk olarak Premium ve Business kullanıcılarına açılmıştı. Şimdiyse Evernote’u ücretsiz olarak kullananlar da yararlanma hakkını elde etmiş oldu.

Kullanıcıların bu özellikten yararlanmaları için Evernote uygulamalarını en son sürüme güncellemeleri ve daha sonra da Evernote Web Hesap Ayarlarında yer alan güvenlik bölümünden gerekli ayarlamaları yapmaları gerekiyor. Bu sayfa üzerinden iki aşamalı doğrulama işlevini seçmek ve uygulamalara giriş yapmak mümkün oluyor. Ücretsiz kullanıcıların Google Authenticator gibi bir doğrulayıcı uygulaması yüklemeleri de gerekiyor.

Yılın başlarında büyük bir güvenlik saldırısına uğrayan Evernote, bu olayın sonrasında iki aşamalı kimlik doğrulama özelliğini de seçenek olarak sunacağını duyurmuştu. İki aşamalı giriş yönteminde altı haneli doğrulama koduna ihtiyaç duyuluyor, böylelikle ek bir güvenlik katmanı daha yaratılmış oluyor.

Söz konusu doğrulama kodu mobil cihaza SMS veya doğrulayıcı uygulamalar yardımıyla gönderiliyor. Gelen kodun kullanıcı adı ve şifrenin yanında ek olarak girilmesiyle birlikte Evernote hesabına giriş gerçekleşiyor.

İlgili >> Evernote Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER