Teknoloji

Eski Apple i-cihazlarının güvenlik için jailbreak’e ihtiyacı var

iOS cihazları üzerinde zararlı kod çalıştırılmasına imkan sağlayan PDF açığı iOS 4.0.2 yazılım güncellemesiyle kapatılmı, ayrıca jailbreakme.com üzerinden yazılım kırılması da engellenmişti. Apple’ın birinci nesil iPhone ve iPod touch’larında benzer tehdit bulunmaya devam ediyor, çünkü Apple’ın yayınladığı son güncelleme bu cihazları desteklemiyor.

Üstelik cihazlarını iOS 4’e yükselttikten sonra performanstan memnun kalmayıp iOS 3.1.3 sürümüne geri dönen birçok iPhone 3G kullanıcısı da PDF açığına yakalanma riskiyle karşı karşıya. Pekiyi, bu tehlikeden nasıl kaçabilirsiniz? Cihazınızı jailbreak ederek… Jay Freeman (@saurik olarak da biliniyor) Cydia’da yayınladığı bir yama (“PDF Patch” terimini aratın) ile tüm iOS cihazları için bir yama yayınladı. Bunun sayesinde 4.0.2 yazılımını jailbreak edilmiş cihazınıza yüklemek zorunda kalmayacaksınız.

Jailbreak işleminde tüm risklerin sizin sorumluluğunuzda olduğunu hatırlatalım. Bu nedenle dikkatli olun. Ayrıca SSH üzerinden jailbreak ediyorsanız, root şifresini değiştirmeyi unutmayın.

İlgili – DevTeam Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER