Teknoloji

BlackBerry’nin ürün haritası MWC 2015’te açıklanacak

blackberry classic

blackberry-classic-181214

BlackBerry, popüler cihazlarından Bold 9900’ın güncellenmiş versiyonu olarak tanımlanabilecek BlackBerry Classic’i bu hafta içinde resmen görücüye çıkarmıştı. BlackBerry Classic’in tanıtımı için düzenlenen etkinlikte şirketin geleceğe ilişkin ürün haritasının 2015 Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2015) paylaşılacağı bilgisi de verilmişti. Bu da BlackBerry’nin yeni ürün kadrosunun mart ayının ilk günlerinde ortaya çıkabileceği anlamına geliyor.

BlackBerry’nin küresel kurumsal servislerini yöneten John Sims de şirketin yakında nakit akışında dengeyi sağlayacağını ve 2015 itibarıyla yeniden büyümeye başlayacağını belirtmişti. Bu öngörünün gerçekleşmesinde BlackBerry Classic’in kurumsal pazarda göreceği ilginin önemli bir pay sahibi olması bekleniyor. Ancak bu durum şirketin bireysel müşterileri tamamen göz ardı ettiği anlamına gelmiyor. Sims, bireysel kullanıcılardan veya küçük organizasyonlardan oluşan “profesyonel müşteriler”in de pazarın önemli bir parçası olduğunun altını çizmeyi ihmal etmedi.

Şirketin BlackBerry Classic ile iPhone ve Android’e kaptırdığı müşterilerini geri alma planında üç temel ayak bulunuyor. Bu ayaklardan ilkini nostaljik gezinme hissi oluşturuyor. Eski görkemli günlerinde BlackBerry kullananların oldukça aşina olduğu bu hisle cihaz sahiplerine dokunmatik ekran, fiziksel klavye ve kapsamlı kontrol imkanı sunuluyor. Özellikle optik navigasyon tuşunun geri dönmesi, kullanıcıların metin taramasını ve seçili nesneleri bloklamasını kolaylaştıracak bir faktör olarak göze çarpıyor.

BlackBerry fiziksel klavyelerin tasarımları sayesinde dokunmatik cihazlara kıyasla daha çok yönlü olduğuna inanıyor. Şirket bu noktada fiziksel klavyelerle masanın altından ekrana bakmadan mesaj gönderebilmenin önemine vurgu yapıyor ve bunun kimi zaman iş görüşmelerinde hayati olabileceğini belirtiyor.

Tarayıcı konusunda birkaç yıldır geride kaldığını kabul eden BlackBerry, en son işletim sistemi sürümü BlackBerry 10.3.1 ile bu anlayışı değiştiriyor. BlackBerry Classic ile birlikte gelen işletim sisteminin piyasadaki en hızlı mobil tarayıcılardan birine sahip olduğunu iddia eden şirket, büyüyen ekranla da kullanıcılara çok daha fazla alan sunulduğunu vurguluyor.

BlackBerry’nin yeni akıllı telefonunun satışı için ortaya koyduğu üç noktanın potansiyel müşterileri ikna etmek için ne kadar etkili olacağını görmek içinse biraz beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER