Teknoloji

Eski Internet Explorer şefi Microsoft’tan ayrıldı

Eski Internet Explorer şefi Microsoft’tan ayrıldı
Haberleri Kaçırma! Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve En Çok Okunan Haberler'de bizi daha sık gör.
Tercihli Kaynak Ekle

dean-hachamovitch-191214

10 yıl boyunca Internet Explorer’ın gelişiminden sorumlu olan Dean Hachamovitch, Microsoft’tan ayrıldı. Hachamovitch ayrılığını duyurduğu kısa bir blog yazısında hem hayatta hem de teknolojide yeni bir bakış açısının keyfini çıkarmaya hazır olduğunu dile getirdi. Geekwire’a verdiği ropörtajda 1990 yılında katıldığı şirketin 24 yılda bir hayli değiştiğini söyleyen Hachamovitch, kendisi için de değişim zamanının geldiğini belirtti.

Hachamovitch 2003 yılında genel müdür olarak Internet Explorer ekibine katılmıştı. O dönemde oldukça popüler olan Internet Explorer, Netscape’in tabutuna bir çivi daha çakmayı başarmıştı. Ancak bu başarı Internet Explorer’ın o dönemde aktif gelişimden uzak kalmasına da yol açmıştı. 2006’dan itibaren Internet Explorer’ın Mozilla Firefox gibi rakip tarayıcılara karşı kan kaybetmesinin sorumluluğunu da Hachamovitch üstlenmiş ve bir Microsoft konferansında “her şeyi batırdık” ifadesini kullanmıştı. Hachamovitch Internet Explorer’a olan bağlılıklarında bir sıkıntı olmadığını, ancak bunu göstermekte problem yaşadıklarını belirtmişlerdi. Hachamovitch geçtiğimiz yılın sonlarında Internet Explorer ekibindeki görevinden ayrılmış ve şirketin şef veri bilim adamı pozisyonuna yerleşmişti.

KÜÇÜK EV ALETLERİNDE FIRSATLAR

Küçük Ev Aletlerinde Premium\'a Özel Sepette %5 İndirim Fırsatı
Seçili Vantilatörlerde Premium\'a Özel Sepette Net indirim!
Seçili Televizyonlarda Premiuma Özel Sepette %5 Net İndirim!
Roborock Markalı Süpürgelerde Sepette %8 İndirim!
Arnica GH21480 Diamond Blender Set

Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.