Teknoloji

BlackBerry satış için Google, Samsung ve diğer büyüklerden cevap bekliyor

BlackBerry geçen ay Kanadalı Fairfax Financial şirketinden 4.7 milyar dolarlık bir satın alma teklifi aldı, ancak hâlâ diğer potansiyel alıcılar üzerinden çalışmaya devam ediyor. Bunların arasında Google da olabilir.

blackberry-logo-180613

Reuters tarafından geçilen habere göre BlackBerry, aralarında Intel, LG, Samsung ve Cisco gibi devlerin de bulunduğu belli sayıdaki teknoloji şirketine satın alma ilgilerinin olup olmadığı yönünde görüşlerini talep etmiş. Önümüzdeki hafta içinde bu şirketlerden BlackBerry’ye teklif vermeyi düşünüp düşünmedikleri yönünde cevapların gelmesi bekleniyor. Bu şirketler BlackBerry’nin tümüne ilgi gösterebileceği gibi sadece belirli iş kollarını satın almaya talipli olabilir.

Kanadalı üretici geçen ayın ortalarında bireysel tüketici pazarından çekileceğini açıklamış, bunun yerine kurumsal pazara ve çeşitli servislere odaklanacağını kaydetmişti. Akıllı telefon pazarındaki durum iyi olmasa da, BlackBerry’nin elinde hatırı sayılır miktarda patent ve ağ ürünü bulunuyor, bunlar da potansiyel alıcıların ilgisini fazlasıyla çekebilir.

BlackBerry yönetim kurulunun şirketi kasım ayı sonuna kadar satmayı umduğu belirtiliyor.

İlgili >> Reuters

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER