Manşetler

BlackBerry’nin satışı ve borsadan çekilmesi için Fairfax Financial ile iyi niyet anlaşması imzalandı

Zor günlerden hızlı bir şekilde çıkmak için iş gücünde kesintiye gitme ve tüketici pazarından çıkmak gibi radikal kararların altına imza atan BlackBerry, nihayet aradığı alıcıyı da bulmuşa benziyor. Şirket tarafından yapılan resmi açıklamada BlackBerry’nin halihazırdaki ortaklarından Fairfax Financial ile şirketin hisselerinin tamamını kontrolüne alması ve borsadan çekilmesi bir iyi niyet anlaşmasının imzalandığı belirtildi.

blackberry-logo-180613

Yapılan anlaşmanın değerinin 4.7 milyar dolar olduğu öğrenilirken, halihazırda 8.23 dolar değerinde olan BlackBerry hisseleri için sahiplerine hisse başına 9 dolar ödenecek. Şu an için şirketin yüzde 10 oranında hissesine sahip olan Fairfax’in teklifi BlackBerry yönetim kurulunda onaylanmasına ve taraflar arasında iyi niyet anlaşması imzalanmasına rağmen satış işleminin tamamlandığını söylemek pek mümkün gözükmüyor. Yapılan açıklamada Fairfax’in 6 haftalık bir süre boyunca BlackBerry’ye ait tüm mali bilançoları inceleyeceği, ancak bu süre içinde BlackBerry’nin kendisine gelen başka teklifleri de değerlendirebileceği belirtildi. Kendisine gelen alternatif tekliflerden birini kabul etmesi durumunda BlackBerry’nin Fairfax’e fesih bedeli ödemesi gerekecek. Bu teklifler için verilen süre 4 Kasımda sona erecek. TechCrunch’ın haberine göre, bu süre içinde Fairfax Bank of America, BMO Capital ve Merrill Lynch gibi kuruluşlardan satın alma işlemi için kaynak bulmaya çalışacak.

Geçtiğimiz ağustos ayına kadar BlackBerry’nin yönetim kurulunda bulunan Fairfax CEO’su Prem Watsa, şirketin tüketici pazarından çekilip kurumsal pazara odaklanmasını savunanlar arasında yer alıyordu. Watsa bu tarz bir hamlenin şirkete özel bir sahiplik altında uzun süreli bir strateji olarak uygulanabileceğini daha önce dile getirmişti. Dibe doğru giden şirketlere ait hisseleri satın alıp sonra onları yeniden ayağa kaldırmasıyla tanınan Watsa’nın bu stratejisi ünli Amerikan yatırımcı Warren Buffet’ın stratejisi ile eş tutuluyor. Fairfax’in yönettiği varlıkların değeriyse yaklaşık 31 milyar doları buluyor.

İlgili >> BlackBerry, Pocket-lint, TechCrunch

İLGİLİ HABERLER