Manşetler

Apple Siri ile akıllı evleri kontrol edebilecek bir cihaz üzerinde çalışıyor

apple siri

apple siriApple, akıllı ev konseptine olan ilgisini HomeKit platformuyla göstermişti. iOS 10 ile HomeKit’i biraz daha ön plana çıkaran şirketin şimdi de Siri aracılığıyla kontrol edilebilecek bir akıllı ev cihazı üzerinde çalıştığı söyleniyor.

Bloomberg’in haberine göre, söz konusu cihaz Amazon’un Echo hoparlörüne benzer bir konseptte olacak. Ancak cihaz çevresindeki akıllı ev ekosistemiyle de daha sıkı bağlar kuracak. Apple böylelikle hem Amazon Echo hem de Google’ın mayıs ayında duyurduğu Home ile doğrudan rekabete girecek.

Projenin bundan iki yıl önce başladığı ve prototip testi aşamasına geçildiği belirtildi. Ev eşyalarını, kilitleri, perdeleri ve ışıkları sesli aktivasyon yoluyla kontrol edecek olan cihaz, gelişmiş bir mikrofon ve hoparlör teknolojisi barındıracak. Haberde bazı prototiplerde yüz tanıma sensörünün bulunduğu bilgisi de yer alıyor. Söz konusu sensörlerin Apple’ın bundan iki yıl önce satın aldığı Faceshift ve Emotient tarafından geliştirilmiş olması muhtemel gözüküyor. Şirketin cihaza harita özelliği de ekleyebileceği böylelikle kullanıcılara randevuları için evden ne zaman çıkmaları gerektiğini hatırlatacağı da söyleniyor.

Apple Siri tabanlı cihazını 3 yıl içinde kullanıma sunabilir

Prototip aşamasına geçilmiş olması, Apple mühendislerinin cihazı evlerinde test etmeye başladığı anlamına geliyor. Şirketin katı test disiplini göz önüne alınınca bu sürecin 6 ay ila 1 yıl arasında tamamlanması muhtemel gözüküyor. Siri’deki gelişmelerin de işin içine eklenmesiyle birlikte Apple’ın üç yıl içinde akıllı evleri büyük ölçüde sesle kontrol imkanını sunması şaşırtıcı olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER