Teknoloji

Microsoft Authenticator iOS uygulaması güncellendi

microsoft authenticator iosMicrosoft Authenticator uygulamasının iOS versiyonu, kullanıcıların uzun süredir beklediği bir özelliğe kavuştu. Artık Microsoft Authenticator iOS uygulaması kullanıcılarına push bildirimleri de gönderecek.

Push bildirimlerinin desteklenmesiyle birlikte Microsoft hesabı sahipleri, uygulamayı açmak ve kodları kopyalamak zorunda kalmayacak. Son güncellemeyle birlikte Microsoft hesabı sahiplerinin giriş yapması da kolaylaşıyor.

Güncellemenin ardından Microsoft hesap bilgilerini uygulamaya girmek için sadece gelen bildirim üzerinden onay vermek yeterli oluyor. Ekstra bir kod yazmak veya QR taratmaya gerek olmuyor.

Uygulamaya Microsoft hesap bilgilerini daha önceden ekleyenlerin güncellemenin ardından gelen özelliklerden faydalanmaları için bu işlemi tekrarlamaları gerekiyor. Bunun için hesap ekleme sürecine başlamadan önce altı haneli güvenlik kodu kopyalanıyor ve ardından işlem başlıyor.

Microsoft Authenticator iOS kullanıcılarına güvenlik kaygılarından kurtulma fırsatı sunuyor

Microsoft Authenticator uygulaması, kullanıcılara Microsoft hesaplarıyla giriş yaptıkları mecralarda ekstra koruma sağlıyor. Ekstra bir güvenlik katmanını sürece ekleyen uygulama, güvenlik konusunda takıntılı olanlara aradıkları ekstra güvenceyi sağlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER