EğlenceManşetler

Apple sekiz yılın sonunda iTunes podcast aboneliklerinin 1 milyara ulaştığını açıkladı

2005 yılında yayınladığı iTunes 4.9 ile podcastleri devreye sokan Apple, aradan geçen 8 yılın ardından podcast aboneliklerinin 1 milyara ulaştığını açıkladı. Apple bu haberi iTunes’taki Podcast kategorisine yerleştirdiği özel bir banner ile duyurdu. iTunes’ta halihazırda 100 aşkın dilde 250 bin podcast bulunduğu ve bugüne kadar 8 milyon podcast bölümü yayınlandığı belirtildi.

apple-podcast-230713

Teknoblog tarafından hazırlanan podcast’lere de iTunes üzerinden erişilebiliyor. Apple 1 milyar abonelik başarısı için Podcast bölümü altında ”Klasikler” başlığı altında bir bölüm hazırlarken, bu bölümde yer alan içeriğin günümüzün popüler içeriğinden farklı olmaması dikkat çekiyor. Apple’ın podcast dağıtımı için oluşturduğu modelin etkinliğine ve bu modelin podcast dünyasına yaptığı dopinge 2005 yılında yayınlanan bir St. Paul Pioneer Press makalesinde dikkat çekilmişti.

Makalede iTunes sayesinde arka planda kalmış podcast dünyasının popülarite kazandığı belirtilirken, milyonlarca ortalama Mac ve Windows kullanıcısının indirilebilir şovları keşfettiğinin altı çizilmişti. iTunes kullanıcılarının iki gün içinde 1 milyondan fazla podcast’e abone olması da makalede dikkat çekilen bir diğer noktaydı.

İlgili >> MacWorld, Red Orbit

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER