Manşetler

App Store beş yaşında 900 bin uygulama sayısına ulaştı

Apple’ın WWDC 2013 açılış toplantısı istatistiklerle başladı. CEO Tim Cook uygulama mağazası App Store ile ilgili son rakamları WWDC katılımcılarıyla paylaştı. Cook’un söylediğine göre şu anda uygulama mağazasında 900 bin uygulama bulunuyor ve bunun 375 bin adedini iPad için optimize edilmiş uygulamalar oluşturuyor.

app-store-5-yas-wwdc-2013-100613

Apple geçtiğimiz eylül ayındaki iPhone 5 etkinliğinde 700 bin uygulamanın bulunduğunu açıklamıştı ve bunlardan 250 bin kadarını iPad için optimize edilmiş uygulamalar oluşturuyordu. Bu arada Cook App Store’dan 50 milyarın üzerinde uygulamanın indirildiği bilgisini yeniden paylaştı. Söz konusu eşik geçtiğimiz ay geçilmiş ve bir şanslı kişi 10 bin dolarlık App Store hediye çeki kazanmıştı.

Cupertino şirketi yazılımcılara kazandırmaya devam ediyor. Cook şimdiye kadar yazılımcılara 10 milyar dolar ödeme dağıttıklarını açıkladı, bunun yalnızca 5 milyar doları son bir yılda dağıtıldı. Şirketin iddiasına göre bu rakam tüm mobil bilişim platformunun sahip olduğu toplam indirme gelirlerinin yüzde 74’ünü oluşturuyor. Geri kalan payın içinde yüzde 20’lik kısım da Android’e gidiyor.

İlgili >> The Verge

[Görsel – The Verge]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER