Manşetler

Android cihazınızı en iyi şekilde kullanmak için uzak durmanız gereken 10 uygulama

huawei-g7-inceleme-00022

Android cihazınızın optimum seviyede performans göstermesini istiyorsanız, bazı popüler uygulamaları yüklerken iki kez düşünmek zorundasınız.

Güvenlik şirketi AVG Technologies tarafından yayınlanan rapora göre, sosyal medya uygulamaları ve onları takip eden oyun ve alışveriş uygulamaları mobil cihazlara epey yük bindiriyor; sadece pil performansını değil, hız, depolama alanı tüketimi, veri trafiği gibi unsurlar bakımından da mobil cihazı sekteye uğratıyor. AVG’nin bulguları 1 milyonun üzerinde Android cihazında yüklü olan kendi uygulaması aracılığıyla toplanan bilgilerin derlenmesiyle ortaya çıktı.

Uygulama yüklenen uygulamaların performansı ne derecede etkilediğini ölçüyor ve AVG de her üç ayda bir elde ettiği bulguları rapor hâline getirip yayınlıyor. Yayınlanan en son performans raporuna göre, Facebook en kötü uygulama özelliğini taşıyor. Sosyal ağ uygulaması arka planda sürekli çalışıyor, ağ trafiğini izliyor, bildirimler gönderiyor ve daha saymadığımız birçok aktiviteyi gerçekleştiriyor.

Facebook listede yer alan tek popüler uygulama değil. Spotify’ın internetten müzik dinlemeyi sağlayan uygulaması da depolama alanı kapasitesi ve veri tüketimine olumsuz etkide bulunuyor ve böylelikle listede Facebook’un arkasından ikinci sırada geliyor. AVG’nin hazırladığı listenin ilk 10’unda aşağıdaki uygulamalar yer alıyor:

Genel performans etki sıralaması
  • Facebook
  • Spotify Music
  • Instagram
  • Path
  • Amazon Android
  • Samsung WatchOn
  • BBM
  • Line
  • 8 Ball Pool
  • Daily Mail Online

Yukarıdaki listenin yanı sıra AVG oyunlar için de benzer bir liste hazırlamış. Akıllı telefon veya tabletin depolama alanına olumsuz etkide bulunan oyunların başında Boom Beach ve Deer Hunter 2014 geliyor.

avg-performans-rapor-android-250215

Performans artırmaya odaklanan yardımcı uygulamaları tercih etmeyin

Eğer cihazınızın performansını optimum seviyede tutacak bir uygulama yükleyip daha sonra da yukarıda listelenen uygulamaları kullanmayı düşünüyorsanız, AVG bunu yapma konusunda uyarıyor. Clean Master gibi temizlik ve performans artırma odaklı uygulamaların pil, hız, depolama alanı tüketimi ve veri trafiği gibi unsurlar bakımından telefona daha fazla yük getirdiğini belirtiyor.

Aşağıdaki kaynak bağlantıda yer alan rapora göz atarak konu hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER