EğlenceManşetler

Spotify’ın en yeni yapay zeka özelliği yazılı tanımlarla çalma listeleri oluşturuyor

spotify ai playlist

Spotify yapay zeka ile çalma listesi oluşturma yeteneğini geçtiğimiz yıl DJ özelliğinin içinde test etmişti. Şirket şimdi de kullanıcıların yazılı metinler doğrultusunda çalma listesi oluşturmasını mümkün kılan bir özelliğin beta testine başladı. Spotify AI Playlist adı altında sunduğu özelliği ilk olarak İngiltere ve Avustralya’da mobil cihazlar üzerinde Premium abonelerinin erişimine açtı.

Bu ülkelerde yaşayan Android ve iOS kullanıcıları, Spptify uygulamasındaki Kitaplığın menüsüne gitmesi ve burada sayfanın sağ üst köşesindeki “+” ikonuna dokunması gerekiyor.

Burada açılan menüden “AI Playlist” seçeneği seçildiğinde kullanıcılar “yağmurlu havada dinlenebilecek şarkılar” gibi bir tanım yazarak 30 şarkılık özel bir çalma listesine erişebilecek. “Daha hüzünlü şarkılar” gibi komutlarla listeye ince ayar yapılabilecek. Kullanıcılar karşılarına çıkan listeden memnun oldukları takdirde ekrandaki “Oluştur” yazısına dokunup listeyi kaydedebilecek. Bu özelliğin şu an için sadece İngilizce kullanılabildiğini belirtmekte fayda var.

spotify ai playlist

Spotify AI Playlist özelliğini geliştirmek için çalışmaya devam edecek

Spotify, kullanıcıların “türlerin, ruh hallerinin, sanatçıların veya onlarca yılın bir kombinasyonunu” içeren istemleri kullanarak daha iyi çalma listeleri elde edeceğini ve bu özellik sayesinde yerlere, hayvanlara, etkinliklere, film karakterlerine, renklere ve hatta emojilere referans verilebileceğini söylüyor. Şirket, üretken çalma listesi özelliği üzerinde “önümüzdeki aylarda” çalışmaya devam edeceğini açıkladı.

Spotify AI Playlist özelliğini şu an için belli kısıtlamalarla sunuyor. Örneğin, marka adı vererek veya güncel olaylar ışığında bir çalma listesinin hazırlanması istenemiyor. Şirket “saldırgan” olarak kabul edilebilecek terimlerle arama yapılmasını da engelliyor.

İLGİLİ HABERLER