Teknoloji

YouTube video isimlerini otomatik olarak çevirmeyi test ediyor

youtube video

YouTube hem masaüstü sitesinde hem de mobil uygulamalarında video isimlerini otomatik olarak çevirme özelliğini test etmeye başladı. Android Police sitesinin haberine göre, videoların başlıklarının yanı sıra tanımlarında ve altyazılarında otomatik çeviri yapılıyor.

Paylaşılan ekran görüntüleri, otomatik çeviri özelliğinin birinci dili Türkçe, İspanyolca veya Portekizce olarak belirlenen kullanıcılar için geçerli olduğunu gösteriyor. Başlığı çevrilen videolarda başlığın hemen yanında küçük bir çeviri ikonu görülüyor.

Söz konusu değişiklik sunucu tarafında gerçekleştiriliyor gibi görünüyor. Dolayısıyla uygulamayı güncellemek, otomatik çeviri özelliğini görmek için yeterli olmayacaktır.

youtube videoYouTube video isim, tanım ve altyazıları için otomatik çeviri desteği sunarak İngilizce videoların daha da geniş kitlelere ulaşmasını mümkün hâle getiriyor. Bu özelliğin desteklediği ilk dillerden birinin Türkçe olması ise Türkçe konuşan kullanıcıların YouTube için öneminin bir göstergesi olarak değerlendirilebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER