Eğlence

YouTube Signature Device programıyla video izlemek için en iyi telefonları listeliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

youtube signature deviceSamsung en yeni akıllı telefonu Galaxy Note 9’u tanıtırken, cihazının YouTube Signature Device sertifikasına sahip olduğundan bahsetti. Söz konusu isim kulağa yabancı gelse de, bu duruma çok şaşırmamak gerekiyor. YouTube yeni başlattığı Signature Device programıyla YouTube videolarını izlerken en iyi deneyimi sunduğuna inandığı telefonları listeliyor.

YouTube Signature Device programına dahil ettiği cihazları belli kriterler doğrultusunda seçiyor. YouTube Device Report (Cihaz Raporu) sayfasındaki bilgilere göre; 360 derece video oynatabilmek, HDR desteği, yüksek kare oranı, 4K desteği, yeni nesil codec’ler ve sağlam DRM performansı gibi kriterler listeyi oluşturan temel faktörler arasında bulunuyor. Ekibinin tüm cihazları değerlendirdiğini belirten Google, video performansında ve yeterlilik konusunda yaşanan sorunların çözümü için cihaz üreticileriyle birlikte çalışıldığını ifade etti.

İlk etapta YouTube Signature Device sertifikası almaya 18 cihaz hak kazandı. Samsung Galaxy Note 9 dışında Sony Xperia XZ2 Premium, HTC U12+, OnePlus 6, LG G7 ThinQ, Xiaomi Mi 8, Sony Xperia XZ2 Compact, Nokia 8 Sirocco, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy S9, Samsung Galaxy S9+, Google Pixel 2, Google Pixel 2 XL, Huawei Mate 10 Pro, Samsung Galaxy Note 8, LG V30, Samsung Galaxy S8 ve Samsung Galaxy S8+ listede yer alıyor.

YouTube Signature Device listesinde hiçbir iPhone modelinin bulunmaması dikkat çekse de, bu duruma çok şaşırmamak gerekiyor. Apple Google’ın geliştirdiği VP9 video codec’ini cihazlarında desteklemiyor. Bu nedenle 4K çözünürlüklü YouTube videolarını Safari internet tarayıcısı üzerinde izlemek de mümkün olmuyor.

İLGİLİ HABERLER