Teknoloji

YouTube klasik filmleri reklamlar eşliğinde göstermeye başladı

youtube sıra

YouTube bazı klasik filmleri kullanıcılarının reklamlar eşliğinde ücretsiz olarak izleyebileceği şekilde yayınlamaya başladı. Söz konusu içerik grubu şu an için pek kalabalık olmasa da; listede Terminatör, Bu Nasıl Sarışın ve Rocky gibi filmler bulunuyor. Söz konusu içeriklerin gösteriminde bölgesel kısıtlamaların geçerli olduğunu ve Türkiye’de bu filmlere YouTube’dan erişilemediğini belirtmek gerekiyor.

AdAge‘de yer alan habere göre, söz konusu içerikler geçtiğimiz aydan bu yana “Filmler” bölümündeki “İzlemesi Bedava” kategorisi altında listeleniyor. Filmler bölümü bugüne kadar içerik satın almak veya kiralamak için kullanılıyordu. Ücretsiz filmlerde reklamların yanı sıra ekran üstünde film devam ederken çıkan küçük reklamlar da gösteriliyor.

AdAge’e konuşan YouTube’un ürün yönetimi direktörü Rohit Dhawan, şirketin hem izleyiciler hem de reklam verenler için bir fırsat gördüğünü belirtti. Dhawan bu yaklaşımın reklam verenlerin özel gösterimlere sponsor olabilmesi için de bir fırsat yaratabileceğini dile getirdi. Hâli hazırda 100 filmlik bir yelpaze sunduklarını belirten Dhawan, önümüzdeki dönemde bu sayıyı artırmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

YouTube için bu yeni adımı oldukça mantıklı bir hamle gibi görünüyor. AdAge’in haberinde siteye akıllı televizyonlar üzerinden erişenlerin sayısındaki artışa dikkat çekiyor. Bu yeni kitle için reklamlı filmler yayınlamanın YouTube’a reklam gelirini artırma imkanı sağlayacağı rahatlıkla söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER