Eğlence

YouTube iOS uygulaması çoklu görev destekleri kazandı

youtube ios uygulaması

Google YouTube iOS uygulaması güncellendi, Slide Over ve Split View gibi iki önemli iPad çoklu görev özelliğini destekler hâle getirdi. Böylelikle iPad kullanıcıları mobil uygulamaları bir yandan YouTube videolarını izlerken de kullanabilecekler. Parmağınızı ekranın kenarından ortaya doğru hafifçe sürüklediğinizde açılan Slide Over ve yine iki ayrı uygulamayı aynı ekranda yan yana kullanmayı sağlayan Split View iPad’lere iOS 9 güncellemesinin birer parçası olarak gelmişti.

Her iki özellik de iPad’leri, özellikle de daha büyük ekranlı ve güçlü iPad Pro’yu bir dizüstü bilgisayarın yerini alabilecek sistem olma noktasında konumlandırmaya yardımcı oluyor. YouTube iOS uygulamasına söz konusu işlev desteklerini getiren güncelleme tam da iPad Pro 9.7‘nin çıkışının hemen sonrasına denk gelmesi de ilginç olarak yorumlanabilir.

Tabii ki, bazı kısıtlamalar var. Slide Over ve Split View sadece YouTube ile birlikte bu işlevleri destekleyen iOS uygulamalarıyla birlikte kullanılabiliyor, diğer bir deyişle iki uygulamanın da Slide Over ve Split View’ı desteklemesi gerekiyor. Slide Over orijinal iPad Air ve iPad mini 2 modellerine kadar eski olan Apple tabletlerinde çalışabilirken, Split View ise iPad Air 2, iPad mini 4 ve her iki iPad Pro modelinde çalışabiliyor.

İlginçtir ki, Google iOS 9’un bir başka iPad çoklu görev özelliği olan Picture in Picture özelliğini YouTube uygulamasına getirmemiş. Bu nedenle YouTube videosunu küçük bir pencerede izlemeye devam ederken iPad’in ana ekranını açamıyor veya başka bir uygulama kullanamıyorsunuz.

YouTube iOS uygulaması güncellemesinin en önemli yeniliği çoklu görev işlevlerine sunulan destek olsa da, Google uygulama üzerinde birkaç küçük oynamada yapmayı ihmal etmemiş. YouTube uygulamasının navigasyon çubuğu iPad’i yatay yönde kullanırken yeniden konumlandırılacak şekilde ayarlanmış, böylelikle videoları yatay şekilde izlerken çubuk üzerindeki sekmelere erişmek kolaylaşıyor. Ayrıca uygulama iPad Pro’nun ekranına da tam olarak uyum sağlayacak şekilde yeniden düzenlenmiş, böylelikle büyük ekranlı tablet kullanıcıları uygulamanın büyütülmüş versiyonu yerine gerçek anlamda bu tablet için uyarlanmış versiyonunu kullanabiliyorlar.

Ayrıca Google video açıklama bölümündeki web sayfası bağlantılarının açılmasını engelleyen bir hatayı da çözüme kavuşturmuş. Güncellenen YouTube iOS uygulamasını App Store’dan indirebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER