Manşetler

9.7 inç iPad Pro tanıtıldı: A9X işlemci, 12 MP kamera

9.7 inç ipad pro

9.7 inç iPad Pro bir süredir bekleniyordu ve nihayet Apple Mart etkinliğinde resmiyet kazandı. Geçen ekim ayında duyurulan iPad Pro’nun daha küçük ekranlı versiyonu olan 9.7 inç iPad Pro’nun ağırlığı 450 gramdan daha düşük.

iPad Pro’nun 9.7 inç ekranlı modelinde de 64-bit tabanlı Apple A9X işlemci bulunuyor. Bunun yanı sıra yine dört hoparlörlü ses sistemini de bu daha küçük iPad Pro modelinde görüyoruz. 12 çekirdekli grafik işlemci birimi de hem oyun hem de grafik tabanlı işler için mükemmel bir çalışma imkanı sunuyor. Entegre M9 yardımcı işlemcisi sayesinde sensörler hızlı şekilde kalibre olup daha doğru ve seri şekilde işleyebiliyor. Yüksek performans sayesinde iOS 9’un çoklu görev işlevlerini tıpkı 12.9 inç iPad Pro’da olduğu gibi hızlı ve düzgün şekilde kullanmak mümkün oluyor.

9.7 inç iPad Pro, Apple’ın belirttiğine göre, daha doğal ve doğru, kağıt beyazı görüntü deneyimi için yeni dört kanallı sensörleri kullanarak ekranın beyaz dengesini çevrenizdeki ışığa göre dinamik şekilde ayarlayan True Tone ekran dahil gelişmiş ekran teknolojilerine sahip. Apple gelişmiş Retina ekranın iPad Air 2’nin ekranına göre yüzde 25 daha parlak ve yüzde 40 daha az yansıtma yaparak hem kapalı hem de açık mekanda içeriklerin görülmesini daha da kolaylaştırdığını belirtiyor. Bu ekran Retina 5K ekranlı iMac?le aynı geniş renk paletini kullanarak daha canlı renkler için yüzde 25 daha fazla renk doygunluğu da sunuyor. Özel zamanlama denetleyicisi, fotoğraf hizalama ve oksit TFT gerçekçi renkler, kontrast ve netlik sunuyor. iOS 9.3‘teki Night Shift özelliği iPad Pro’nun saat ve coğrafi konum bulma özelliğini kullanarak hava karardıktan sonra ekrandaki renkleri spektrumun daha sıcak tonlarına otomatik olarak ayarlıyor.

Kamera tarafına baktığımızda iPad Pro’nun güçlü olduğunu görüyoruz. Kamera sadece video ve fotoğraf çekimi için değil, aynı zamanda artırılmış gerçeklik, doküman tarama gibi işler için de kullanılıyor. Özellikler de buna göre düzenlenmiş. 12 megapiksel kamera, 4K video kayıt özelliği, 63 megapiksele kadar çözünürlükte panorama, True-Tone flaş, Focus Pixels gibi özellikler arka iSight kamerada mevcut. Önde de 5 megapiksel FaceTime HD kamera yer alıyor. Görünen o ki, Apple 9.7 inç iPad Pro’nun kamerasını iPhone’larla aynı seviyeye çıkarmış.

9.7 inç iPad Pro gümüş, uzay grisi, altın ve yeni roze altın metalik renk seçeneklerine sahip olarak geliyor. 32 GB Wi-Fi modeli için 2199 TL’den (KDV dahil) ve 32 GB Wi-Fi + Cellular modeli için 2699 TL’den (KDV dahil) başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Her iki iPad Pro boyutu da 32 GB, 128 GB ve bir iOS aygıtında en yüksek kapasite olan yeni 256 GB kapasite seçenekleriyle sunuluyor. Apple Türkiye’nin belirttiğine göre, yeni iPad Pro nisan ayı başında Türkiye’de de satışa sunulacak.

9-7-inc-ipad-pro-fiyatar-210316
9.7 inç iPad Pro için fiyatlar yukarıdaki gibi veriliyor

9.7 inç iPad Pro için de 12.9 inç tablette olduğu gibi Smart Connector bağlantısı bulunuyor. iPad Pro’nun boyutlarına uygun klavyeli Smart Keyboard kılıf ve Apple Pencil de yeni tabletin başlıca aksesuarları arasında bulunuyor. Ayrıca USB Kamera Adaptörü ve SD Kart Okuyucusu da yeni iPad Pro’nun aksesuar seçenekleri içinde dikkat çekiyor. Bunlara ek olarak yeni Lightning – USB-C Kablosu ve Apple’ın 29W USB-C Güç Adaptörü daha hızlı şarj etmeyi sağlıyor.

Apple Pencil 379 TL ve kömür grisi Smart Keyboard 549 TL’den (KDV dahil) edinilebilecek. 9.7 inç iPad Pro için poliüretan iPad Pro Smart Cover ve Silikon Kılıflar çeşitli yeni, canlı renk seçenekleriyle sırasıyla 179 TL (KDV dahil) ve 249 TL’den (KDV dahil) satılacak.

İLGİLİ HABERLER