Teknoloji

YouTube eğitim içeriklerine 20 milyon dolar yatırım yapacak

youtube sıra

YouTube eğitim içerikleri için toplamda 20 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştireceğini açıkladı. Söz konusu yatırım, yeni kurulan Öğrenim Fonu üzerinden yapılacak.

Yeni yatırım programı, YouTube’un öğrenimden sorumlu küresel şefi Malik Ducard tarafından duyuruldu. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre; Ted-Ed, Ted Talks ve Crash Course gibi eğitim kanallarına şimdiden ekstra kaynak sağlandı. Şirket bağımsız içerik sahiplerinin yanı sıra geleneksel haber kaynaklarına ve eğitim organizasyonlarına da maddi destek sağlayacak.

YouTube‘un Öğrenim Fonu‘nun güzel bir amacı olsa da, tamamen bir hayır kurumu olmadığını unutmamak gerekiyor. Program için hazırlanan Sıkça Sorulan Sorular sayfasında, programa kabul edilenlerin YouTube ile yazılı bir anlaşma yapması gerektiği belirtiliyor. Bu anlaşmada içeriklerin teslim zamanından ödeme aralıklarına kadar pek çok konudan bahsediliyor.

Programa katılan kanalların abone sayısının 25 binin üstünde olması talep ediliyor. Programa katılan kanalların sahiplerinin alanlarındaki uzmanlıklarını kanıtlaması gerekmiyor. Ancak kanallarda sunulan içeriklerin alanında uzman kişiler tarafından uygulanması zorunluluğu bulunuyor.

YouTube eğitim alanına bir süredir yoğun biçimde odaklanıyor

YouTube eğitim alanına bir süredir daha yoğun biçimde odaklanıyor. Şirket, geçtiğimiz mart ayında dijital okuryazarlığı ASAPScience ve Smarter Every Day gibi YouTube kanalları da bu projede şirketle birlikte çalışıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER