Teknoloji

Yeni tasarım MacBook Pro dizüstü bilgisayarların çıkış tarihi için yeni tahmin

yeni macbook pro m2
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, yeniden tasarlanan 14 inç ve 16 inç MacBook Pro’larını, yeni ürün tanıtımlarıyla dolu sonbahar sezonunun bir parçası olarak eylül ve kasım ayları arasında bir dönemde piyasaya sürebilir. Bu iddia Bloomberg muhabiri Mark Gurman tarafından dile getiriliyor.

Power On adlı e-posta bülteninin son sayısında Gurman, yeni MacBook Pro’ların üçüncü çeyrekte üretime hattına gireceğini ve Apple tarafından “en geç eylül ile kasım arasında” duyurulmasının beklenebileceğini söylüyor. Apple geçen yıl, kasım ayında M1 işlemci barındıran, güncellenmiş MacBook Air, MacBook Pro ve Mac mini modellerini duyurmuş ve bunları piyasaya sürmüştü.

Gurman, Apple’ın başlangıçta yeni MacBook Pro’ları bu yılın başlarında piyasaya sürmeyi planladığını, ancak mini LED üretimindeki devam eden karmaşıklıkların ürünlerin piyasaya sürülmesini geciktirdiğini belirtiyor.

Yeni MacBook Pro’ların birkaç önemli özellik ve değişiklik sayesinde yüksek talep görmesi bekleniyor. Düz kenarlar ve daha fazla bağlantı noktası içeren yeni tasarımın yanı sıra Apple, geçtiğimiz nisan ayında duyurduğu son teknoloji 12,9 inç iPad Pro’da kullanılan ekranla aynı olan mini LED ekranları yeni dizüstü bilgisayarlara eklemeyi planlıyor. Daha hızlı Apple Silicon çipleri, yeni MacBook Pro’lara da güç sağlayacak.

İLGİLİ HABERLER