Teknoloji

Yeni Apple ürünleri dedikoduları: Apple Tag, kafa üstü kulaklık, iPhone SE 2, kablosuz şarj matı ve diğerleri

apple
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple için önümüzdeki aylar bir hayli yoğun geçebilir. Şirketin bir süredir dedikodusu yapılan Tag eşya takipçilerini, üst sınıf kulaklıklarını; güncellenmiş iPad Pro, MacBook Pro ve MacBook Air cihazlarını, 4.7 inç LCD ekranlı iPhone’unu çıkarması, aynı zamanda çıkışı iptal edilen AirPower‘ın ardından yeni bir kablosuz şarj cihazı denemesinde bulunması bekleniyor.

Tüm bu tahminler, genellikle güvenilir ve doğru çıkan Apple analiz ve yorumlarıyla bilinen Ming-Chi Kuo’dan geliyor. Kuo, 2020’nin ilk yarısıyla ilgili olarak yukarıdaki ürün tahminlerinde bulundu.

Bu ürünlerin bazıları hakkında bilgimiz var. Apple Tag ya da AirTags olarak anılan cihazla ilgili detayları geçen yılın ikinci yarısından bu yana, çeşitli yazılım sızıntıları sayesinde görmüştük. Yurt dışında satılan Tile benzeri Bluetooth takipçisi aynı zamanda, en yeni iPhone’larda bulunan UWB, yani ultra geniş bant teknolojisinden yararlanacak ve kayıp eşyaları bulmayı sağlayacak.

Benzer şekilde, iPhone SE 2 dedikoduları da aylardır sürüyor. Yakın zamandan bu yana süregelen dedikodular, Apple’ın iPhone 8’in tasarımını yeniden kullanacağı, iPhone 11’in teknik özelliklerinde de ufak tefek değişiklikler yapacağı yönünde yoğunlaşıyordu. Apple bunun bir benzerini ilk iPhone SE modelinde yapmıştı. iPhone 5’in tasarımını almış, iPhone 6S’in daha iyi kamera ve işlemcisini bu cihaza yerleştirmişti.

Kuo daha önce iPhone SE 2 ya da iPhone 9 olarak anılması muhtemel telefonun yurt dışı fiyatının 399 dolardan başlayacağını ve telefonun mart sonunda çıkacağını söylemişti. Bu telefon daha küçük boyutlarda ve daha ucuz, giriş seviyesi iPhone seçeneği olacak. Böylelikle daha büyük boyutlu ve pahalı iPhone 11’e bir alternatif gelecek.

Yeni bir AirPower denemesi

apple airpower

Apple’ın yeni bir kablosuz şarj cihazı denemesinde bulunacağı haberiyse yeni sayılır. Şirket Eylül 2017’de iPhone X ile birlikte AirPower kablosuz şarj aksesuarını duyurmuştu. Bu cihaz iPhone, Apple Watch ve AirPods’u aynı anda, birden fazla bobinli tasarımını kullanarak şarj edecekti. Üstelik cihazın mat üzerinden nereye konulduğu fark etmeyecekti. Apple, iPhone üzerinden şarj edilen diğer cihazların şarj seviyesini görmeyi sağlayan birtakım yazılım özellikleri de geliştirmişti. Kuo, Apple’ın yeni şarj matının AirPower tarzında özellikler barındırıp barındırmayacağı hakkında herhangi bir detay vermedi. Ancak Apple’ın bu ürün kategorisinde yeniden denemeye girişmesi oldukça ilginç görünüyor.

Ayrıca üst sınıf Bluetooth kulaklık da Kuo’nun notlarında fazla detaylandırılmamış. Dedikodular Apple’ın yıllardır kendi markasını taşıyan kafa üstü kulaklıklar üzerinde çalıştığını işaret ediyordu. Şirketin AirPods ve AirPods Pro kulaklıklarıyla elde ettiği başarı şirkete kulaklık serisini daha da genişletme konusunda güven vermiş olabilir. Ne var ki, Kuo’nun bilgi notunda bu kulalıkların tamamen yeni bir cihaz mı, yoksa kafa üstü ve gürültü azaltmalı klasik modellerden mi olacağı belirtilmemiş.

iPad Pro, MacBook Pro ve MacBook Air güncellemeleri

Son olarak iPad Pro, MacBook Pro ve MacBook Air’ın yeni modellerinin çıkışı var ki, bunlar Kuo’nun tahminleri içinde en az şaşırtan noktalar oluyor. iPad Pro için yenileme zamanı geldi, mevcut modeller Ekim 2018’de çıkarılmıştı. Yenilenmiş modelde, Kuo’nun tahminlerine göre, iPhone 11 Pro’nun üçlü arka kamera sistemi bulunacak. Güncellenmiş A13X işlemci sayesinde de yeni iPad Pro en son model iPhone’ların işlemci gücü seviyesine çıkacak.

MacBook Pro ve Air için de yenileme zamanları geldi. Her iki modelin de Apple’ın geçen yılın sonlarında 16 inç MacBook Pro ile birlikte sunduğu makas tuşlu klavye ile birlikte güncellenmesini bekliyoruz. Kuo’nun notlarında başka yenilikten söz edilmiyor. Ancak Apple’ın dizüstü bilgisayarlarını 10. nesil Intel Core işlemcilerle güncellemesi de sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER