Manşetler

Apple kablosuz şarj matı AirPower’ı tamamen rafa kaldırdı

apple airpower

Apple AirPower adlı kablosuz şarj aletinin çıkışını iptal ettiğini açıkladı. Şirket tarafından yapılan açıklamada, bu ürün için sahip olduğu yüksek standartlara ulaşmakta zorluk yaşadığına dikkat çekti.

Apple’ın donanım mühendisliğinden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Dan Riccio, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Çok çaba gösterdikten sonra, AirPower’ın yüksek standartlarımıza ulaşamayacağı sonucuna vardık ve projeyi iptal ettik. Bu lansmanı dört gözle bekleyen müşterilerden özür dileriz. Geleceğin kablosuz olduğuna inanmaya devam ediyoruz ve kablosuz deneyimini ilerletmeye kararlıyız.” dedi.

AirPower şarj matı ilk kez Eylül 2017’de, şirketin iPhone X etkinliğinde duyurulmuştu. Apple o zaman kablosuz şarjı iPhone X’un yeni özelliklerinden biri olarak tanıtmıştı. O zaman Apple, bu ürünü 2018’de çıkarmayı planladığını açıklamıştı. Ancak şirket aradan geçen 18 ay boyunca bu cihazı piyasaya sürmedi.

Apple, AirPower şarj aletiyle bazı ilginç özellikleri vadetmişti. Bunların arasında aynı anda üç cihazı şarj edebilme yeteneği bulunuyordu. Apple Watch, AirPods ve iPhone bu mat üzerinde aynı anda şarj olabilecekti. Birden fazla bobinin kullanıldığı bu eşsiz teknoloji, mat üzerinde uygun noktaya yerleştirme ihtiyacı hissetmeden şarj aletinin çalışmasını sağlayacaktı. iPhone’daki yazılım da üç cihazın da sahip olduğu pil kapasitesini gösterebilecekti.

AirPower ilk kez tanıtıldığından bu yana, ürünün geliştirme çalışmalarının sürdüğü sırada, mühendislikle ilgili olarak yaşanan zorluklar ve aşırı ısınma sorunlarıyla ilgili çeşitli haberler gördük. Yine de, AirPower’ın piyasaya çıkacağına dair ümidimizi kaybetmemiştik. Apple, henüz piyasaya çıkarmadığı AirPower’ı bazı kullanım kılavuzlarında veya diğer paket içeriklerinde kullanıyordu. Hatta AirPods’un yeni kablosuz şarj kasasında da resmi vardı. Hatta Wall Street Journal, Apple’ın AirPower’ın seri üretime girmesi için onay verdiğini yazmıştı.

Ancak geldiğimiz noktada, duyurulmasının üzerinden bir buçuk yılı aşkın zaman geçtikten sonra, AirPower’ın hiçbir zaman piyasaya çıkmayacağını öğreniyoruz. Belki Apple günün birinde, benzer bir konsepti farklı biçimde tekrar hayata geçirir. Gelecekteki teknolojik gelişmeler buna imkan tanır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER