Teknoloji

iPhone SE 2 yerine iPhone 9 modelini görebiliriz

iphone se 2 iphone 9

iPhone SE‘nin takipçisi için bekleyiş epey uzun sürdü. 2016 ilkbaharında çıkarılan bu telefon artık Apple tarafından doğrudan satılmıyor. Belirli aralıklarla dedikoduları tekrar alevlenen iPhone SE 2‘nin yeni bir isim altında geleceği söyleniyor.

Apple tahminleri konusunda dikkate değer bir kayda sahip olan Japon teknoloji blogu Macotakara tarafından verilen haberde, içerideki bir kaynağın yeni uygun fiyatlı iPhone’un iPhone SE 2 yerine iPhone 9 olarak adlandıracağı öne sürülüyor.

iPhone 9 adı şu anda müsait görünüyor. 2017 yılında Apple’ın iPhone 7 modellerinin takipçisi olarak iPhone 8 ve iPhone 8 Plus‘ı çıkardığını görmüştük. Aynı zamanda iPhone’un onuncu yılına özel olarak da iPhone X modeli çıkarılmıştı.

Eğer Macotakara’nın kaynağı doğruysa, iPhone 9 adı üç yıl sonra kullanıma geçmiş olacak. Aynı zamanda bu şekilde yeni cihazın iPhone 8 ve iPhone 8 Plus’ın takipçisi olacağı mesajı da daha iyi şekilde verilecek. Bu iki model şu anda müşterilerin Apple’dan satın alabileceği en uygun fiyatlı akıllı telefon modelleri olma özelliğini taşıyor.

iPhone SE’nin fiyatı bu telefonun en ayırt edici özelliğiydi. Zamanında 3000 TL’nin altında satılan tek iPhone modeliydi. Ekonomik koşullar göz önüne alındığında takipçisinin biraz daha yüksek fiyatlı olmasını bekleyebiliriz, ancak uygun bir iPhone modeli arayanlar için fiyatı yine de cazip noktada olacaktır.

iPhone 9 Apple A13 Bionic işlemciyle gelecek

iPhone SE 2 veya iPhone 9, en son iPhone 11 serisinde bulunan A13 Bionic işlemciyi taşıyacak. Böylelikle orijinal telefon gibi hızlı ve güncel donanım bileşenlerini barındıracak.

Telefonun yurt dışı fiyatı olarak tıpkı iPhone SE’ninki gibi 399 dolar zikrediliyor. Yukarıda belirttiğimiz gibi, Türkiye’de de nispeten uygun bir fiyat noktasından sunulacaktır. Böylelikle tüketicilere hem uygun fiyatlı, hem güncel donanım bileşenlerine sahip, hem de iOS güncellemelerini iPhone 8 modellerine göre biraz daha uzun süre boyunca alabilecek bir cihaz sunulacaktır.

iPhone SE 2 veya iPhone 9 çıkış tarihi ile ilgili dedikodular 2020’nin ilk ayları üzerinden yoğunlaşıyor. Belki kışı geride bıraktığımız ilk günlerde Apple’dan bu yeni akıllı telefon modelini görebiliriz. Adının ne olacağını da o zaman açık şekilde görmüş olacağız. O zamana kadar da bu beklenen telefonla ilgili daha fazla sızıntı ve dedikoduya rastlamayı bekliyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER